Pojke med maskiner.

El- och energiprogrammet

På El- och energiprogrammet får du en av gymnasieskolans bredaste utbildningar. Du hamnar inom en bransch som ständigt är i starkt framåtskridande och behovet av kunniga medarbetare är stort.

På EE blandas teori och praktik. Teoretiska genomgångar följs av praktiska övningar. Våra lokaler är välutrustade och anpassade till modern teknik. Branschen är i ständig utveckling och vi på EE arbetar för att du ska få möjlighet att utveckla din fulla potential.
Det första året är gemensamt för alla elever och då läser du grundläggande kurser så att du kan göra enklare felsökningar och mätningar, montera och installera olika delar. Du får också lära dig vilka regler och bestämmelser som gäller då man utför elarbeten för att kunna arbeta säkert. Vi kommer även in en del på enklare programmering av olika enheter. 
I årskurs två börjar man läsa de kurser som är specifika för varje inriktning. Det ingår även praktik på företag under 15 veckor. Under APL-tiden får du möjlighet att utveckla dina kunskaper ytterligare inom yrket.
Du kommer även få möjlighet läsa några extra kurser inom båtel och marinelektronik om det ligger inom ditt intresseområde. Vi har även en egen hemsida som du kan kika in på för att få mer information: eeprogrammet.se
Där visar vi upp de möjligheter som finns vilket gör att du kan förbereda dig inför en spännande framtid. Vi tror på individuell utveckling och låter dig få avgöra dina val efter dina intressen.

Tjej med mörkt långt hår som står vid en vägg och skruvar.

Sidan senast granskad den 21 december 2023