Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Startsida [snabbkommando alt 1] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

El- och energiprogrammet

Tjej på El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet ger dig en av gymnasieskolans bredaste utbildningar. Du hamnar inom en bransch som ständigt är i starkt framåtskridande.

 

På EE blandas teori och praktik. Teoretiska genomgångar följs av praktiska laborationer. Våra lokaler är välutrustade och anpassade till modern teknik. Branschen är i ständig utveckling och vi på EE arbetar för att du ska lära dig att lära.

Det första året är gemensamt för alla elever och då läser du grundläggande kurser så att du kan göra enklare felsökningar och mätningar, montera och löda olika delar med mera. Du får också lära dig vilka regler och bestämmelser som gäller då man utför elarbeten. I årskurs två börjar man läsa de kurser som är specifika för varje inriktning. Vid ansökan till oss väljer du vilken inriktning du vill gå: Automation eller Elteknik. Det som avgör vilken inriktning du kommer in på är ditt meritvärde från grundskolan. Skulle man ändra sig under det gemensamma första året finns det möjlighet att vid mån av plats byta inriktning.

Programmet arbetar med eget datanätverk för utbildning och har en egen hemsida;
eeprogrammet.se. Där visar vi upp de möjligheter som finns vilket gör att du kan förbereda dig inför en spännande framtid. Vi tror på individuell utveckling och låter dig få avgöra dina val efter dina intressen.

Västerviks Gymnasium erbjuder inriktningarna:

  • Automation
  • Elteknik

Läs mer om El- och energiprogrammet genom att ladda ner VGYs katalog för 2022-2023,
du hittar den under "Relaterad information" längst upp till höger på sidan.

 

 

Sidan senast granskad den 28 december 2022
Innehållsansvarig: Charlotte Aspeteg