Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Snart öppnar Västerviks kommun den kreativa Werkstan - Alla är välkomna att skapa hos oss!

2022-10-06

Werkstan heter Västerviks kommuns nya kreativa mötesplats för alla som kommunens kulturenhet har byggt upp inne på Bryggaren vid Spötorget i Västervik. På lördag 15 oktober invigs Werkstan och allmänheten hälsas välkommen.

Under året har Västerviks kommun tagit över kulturverksamheten i Bryggaren. Moderniseringen av scen och salong i Bryggaren pågår fortfarande, men viss programverksamhet erbjuds allmänheten under hösten. En större nyinvigning av hela Bryggaren väntas när lokalerna är helt färdigställda någon gång i början av 2023.

Däremot smyginviger vi nu delar av kulturlokalerna genom att hälsa alla välkomna till vår nya kreativa mötesplats, Werkstan, berättar Åsa Thaberman som är konstnärlig koordinator i verksamheten.

Den skapande verksamheten möjliggörs genom ett treårigt projekt som finansieras av Tjustbygdens Sparbank, med syfte att bredda kulturutbudet och stärka delaktigheten i kulturlivet.
BANK Street art gav oss inte bara storslagen konst – satsningen visade även att det finns en stor skaparlust i hela kommunen. Den kraften vill vi ta vara på och genom Werkstan får vi alla en arena där vi kan mötas, får vara kreativa och testa nya saker, säger Lotti Jilsmo från Tjustbygdens Sparbank.

Lördag den 15 oktober 2022, klockan 13, öppnas dörrarna för alla som är nyfikna på den nya verksamheten. Werkstan finns i Bryggarens lokaler vid Spötorget i Västervik, med ingång från Kvarngatan.

  • Vad: Invigning nya kreativa mötesplatsen Werkstan
  • Dag: Lördag 15 oktober 2022
  • Tid: klockan 13:00
  • Plats: Werkstan, Bryggaren, Västervik, ingång från Kvarngatan

Välkommen!

Sidan senast granskad den 6 oktober 2022