Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Västerviks kommun nominerat till Laddguldet!

2023-11-15

Laddguldet bild

För sjunde året i rad delas det ärofyllda priset Laddguldet ut till den kommun och den fastighetsägare som med ett helhetsgrepp och på ett långsiktigt sätt verkar för att främja eldrivna fordon och transporter. Västervik är nominerat tillsammans med 18 andra kommuner i Sverige.

Kommuner spelar en avgörande roll för att elektrifieringen av transportsektorn ska fungera i praktiken. Västerviks kommun uppmärksammas nu för sina insatser utifrån de förutsättningar som finns här.

- Tillsammans med våra bolag har vi möjligheten att påverka utvecklingen, menar Annika Söderholm som är Hållbarhetsstrateg på Västerviks kommun. Att vi får uppmärksamhet för våra insatser är både kul och viktig. Det ger tydliga signaler om att omställningen är här och att man vågar investera.

- Vi är flexibla och tittar på innovativa och kreativa lösningar som är gångbara för landsbygden, säger Annika Söderholm. Vi har exempel på när verksamheter har installerat laddare som kommunens hemtjänst ska använda nattetid tillsammans med Loftahammars Golfklubb och kommunala laddare som används offentligt på Ankarsrums brandstation och på Bökensved.

- Vi ser ett stort behov framöver och välkomnar alla som vill samverka med oss om laddinfrastrukturen i framtiden. Västerviks kommun med bolag kan vara ett stöd för de som funderar på att anlägga laddare, avslutar Annika.

Sidan senast granskad den 15 november 2023