Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Hitta meningen med livet på en kamping i Västervik

2024-05-03

Meningen med livet är en helkväll där du tillsammans med konstnären Tove Berglund och koreografen Ludvig Daae undersöker livets stora ödesfråga. I en husvagnspark på Västervik Resort där varje husvagn bjuder på en unik ingång till meningen med livet möter du en filosof, får en one-on-one konsert och upplever en skogspromenad kantad av koreografiska inslag.

Den 19 maj kommer Meningen med livet att kunna upplevas i Västervik. 40 personer får chansen till att utforska livets mening ur olika vinklar under tre timmar och 30 minuter.

På plats möter du, utöver Tove Berglund och Ludvig Daae, äventyraren Johannes Löf, folkmusikern Pelle Björnlert och dansaren Lena Sammüller.

– Det kommer bli många unika upplevelser, säger Kristina Flygare. Det här konstverket är något helt annat än allt vi tidigare visat. 

Kanske är det ett friskt bad i vårkvällen som är meningen med livet, eller smaken av tillagad mat efter en upplevelserik dag? Oavsett vad det är som skänker din tillvaro betydelse, så avslutas den här
sensommarkvällen runt lägerelden i ett förtroligt samtal om meningen med livet.

Meningen med livet turnerar med Dansnät Sverige och arrangeras i samarbete med Västerviks kommun. Tove Berglund är scenograf, kostymdesigner och konstnär som gör interaktiva scenkonstverk. Hon gick ut Stockholms Dramatiska Högskolas kostymdesignutbildning
2013 och har arbetat på bl.a. Den Norske Teatret, Orionteatern, MDT samt Stockholm, Malmö och Uppsalas stadsteatrar. Toves interaktiva verk har gjort succé bland
deltagare och kritiker. Framför allt uppmärksammades trilogin, Årets händelser som avslutades med helaftonsverket Julen tillsammans med Ludvig Daae på Norrlandsoperan 2021.

Ludvig Daae är norsk koreograf och dansare med bas i Stockholm och Oslo. Hans egna föreställningar har presenterats över 200 gånger i 11 länder. Han har koreograferat Cullberg på Nobelbanketten och skapat föreställningen "Vi kan göra va du vill" för Norrdans.
Tove Berglund och Ludvig Daae har ett nära konstnärligt samarbete sedan 2013.

Sidan senast granskad den 3 maj 2024