Barn och unga erbjuds gratis aktiviteter under påsklovet

2018-03-28

Åtta föreningar har blivit beviljade pengar från Västerviks kommun för lovaktiviteter under påsklovet. Ungdomar från sex till femton år erbjuds aktiviter som bland annat prova på klättring, kulturkväll och vår- och fågelspaning, helt gratis.

- Barn och unga i kommunen erbjuds ett brett utbud av gratis aktiviteter under påsklovet, säger Kerstin Rollsjö, koordinator på kulturenheten, Västerviks kommun.

Stödet är möjligt tack vare Socialstyrelsens nya statliga lovbidrag. För att ansöka om bidrag måste aktiviteten vara avgiftsfri för barn och unga i åldrarna 6-15 år, behandla alla barn och unga lika vad som gäller tillgång och deltagande, stimulera både flickors och pojkars deltagande, främja integration, motverka segregation och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika social bakgrund.

- Förutom föreningarnas aktiviteter händer det mycket roligt på fritidsgårdarna under påsklovet, berättar Kerstin Rollsjö. Bland annat ett legoevent, resa till Linköping med besök på simhallen och flygvapenmuséet, matlagningstävling på restaurangskolan och vattenlek i Västerviks simhall.

Alla aktiviteter som blivit beviljad bidrag för lovaktiviter under påsklovet:

• Västerviks museum – påsk- och vårtema på aktiviteterna
  • Västerviks klätterklubb - prova på klättring
  • Kulturföreningen Ting för alla Gamleby – påsklovskultur
  • Ankarsrums fritidsgård - Linköpingsresa med simhall och flygvapenmuseum
  • Naturum -Vår och fågelspaning
  • Överums fritidsgård - Kulturkväll
  • Mejeriet UNG -matlagningstävling i restaurangskolans lokaler
  • Biblioteket - Pimpa bibliotekets Ung-avdelning

För mer information, kontakta gärna:

Kerstin Rollsjö
Koordinator, kulturenheten Västerviks kommun