Västerviks kommun värd för projektet Tomma Rum i Varmbadhuset i sommar - Västerviks kommun

Västerviks kommun värd för projektet Tomma Rum i Varmbadhuset i sommar

2018-06-08

Under sommaren kommer Tomma Rum, en konstnärlig plattform för kulturellt och konstnärligt utbyte, att besöka Västervik. Sommarens arbets- och utställningslokal mellan 18 juni och 19 augusti är Varmbadhuset på Strömsholmen nära Slottsholmen i Västervik och arbetet inleds redan på måndag 11 juni.

Det gamla varmbadhuset i centrala Västervik har under en period stått tomt i väntan på beslut om framtida användning och nu är det alltså dags att åter öppna portarna för verksamhet riktad mot allmänheten i lokalerna, om än tillfälligt.

- Vi är väldigt glada att Tomma Rum har valt Västervik som plats för sommarens verksamhet, det ska bli mycket spännande att se resultatet av det här arbetet, säger Kerstin Rollsjö, samordnare på kulturenheten på Västerviks kommun.

- Det är riktigt roligt att vi kan använda det här vackra huset med ett av stadens bästa lägen för den här typen av verksamhet. Jag är säker på att det kommer att passa som hand i handsken, säger Kerstin Rollsjö avslutande.

Tomma Rum har själva skrivit ett pressmeddelande som finns tillgängligt för nedladdning via här intill.

Tomma Rum på Varmbadhuset i Västervik (pdf 3 MB)

Aktuellt program för sommaren

Under vecka 26 till 33 kommer Tomma Rum att ha öppet för allmänheten i Varmbadhuset onsdagar och lördagar klockan 15-17. Se Tomma Rums hemsida för aktuellt program.