Anmäl din förening till profilfritids - Västerviks kommun

Anmäl din förening till profilfritids

2018-04-09

Glada barn med en fotbollTanken och syftet bakom ett så kallat profilfritids är att många barn och unga lägger en stor del av sin fritid på sina fritidsintressen, oftast i föreningsregi under kvällstid och helger. Med profilfritids skapar kommunen en större valfrihet för familjerna att kunna välja strukturerade eftermiddags- och lovaktiviteter utifrån sina egna intressen. Det ger också föreningar som vill och kan möjlighet att både organisera och finansiera verksamhet under dagtid.

Verksamheten ska vara öppen för alla barn i åldern från och med höstterminen det år barnet fyller tio år upp till tolv år. Under vardagar är eftermiddagsverksamheten öppen klockan 14-18 och då serveras mellanmål. På lovdagar under terminen ska verksamheten vara öppen klockan 9-17 och även servera lunch. Fem veckors semesterstängt får det vara under sommarmånaderna.

Vill du anmäla din förening?

Nu tar vi emot ansökan om profilfritids inför hösten och läsåret 2018/19. Använd anmälningsformuläret här på sidan. Senast den 30 april vill vi ha din ansökan.

För mer information kontakta gärna

Anders Östlund

Idrotts- och fritidsstrateg, Västerviks kommun