Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Webbplatsinformation [snabbkommando alt 0] Startsida [snabbkommando alt 1] Nyhetssida [snabbkommando alt 2] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Vanliga frågor [snabbkommando alt 5] Hjälpsida [snabbkommando alt 6] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor
Werkstan

Werkstan

Werkstan är Västerviks nya kreativa vardagsrum. En plats i centrala Västervik dit alla oavsett ålder, kön och etnicitet är välkomna. Du kanske har en idé som du vill utforska eller fördjupa dig i, eller så är du sugen på att prova något nytt inom konst och konsthantverk.

Werkstan erbjuder ett brett utbud av material för skapande. Här finns allt för klassiska målartekniker som akvarell, akryl, blyerts, torrpastell med mera. I ett separat rum kan du prova att dreja och det finns allt du önskar för att skapa i keramik. Två helt nya drejskivor och en modern keramikugn och många glasyrer.

Drop in

Gillar du textilt hantverk finns material för att sy, sticka, virka brodera eller göra textiltryck. Vi har tre symaskiner du får använda.

Sen finns det även en massa pyssel, pärlor och paljetter och en massa annat smått och gott som kan få igång din fantasi.

Mycket är kostnadsfritt, men  för dyrare material som målarduk och keramik tar vi ut ett självkostnadspris.

Workshops och kurser

En helg i månaden kommer vi att ha workshop med en professionell konstnär eller konsthantverkare till ett förmånligt pris. Det kommer att erbjudas workshops i olika tekniker som måleri och keramik, men vi är öppna för förslag om det finns stort intresse för till exempel silversmide eller någon annan teknik. Helgkurserna har ett begränsat antal platser.

 

Sidan senast granskad den 11 oktober 2022
Innehållsansvarig: Åsa Thaberman

Kontakt

Konstnärlig koordinator och projektledare
Åsa Thaberman
073-067 26 85