Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Webbplatsinformation [snabbkommando alt 0] Startsida [snabbkommando alt 1] Nyhetssida [snabbkommando alt 2] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Vanliga frågor [snabbkommando alt 5] Hjälpsida [snabbkommando alt 6] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

God man, förvaltare, förmyndare

Vill du göra en insats för att hjälpa en medmänniska? Det finns många vuxna som behöver hjälp med att sköta sin ekonomi och ta tillvara sina intressen. Det finns därför alltid ett behov av att rekrytera nya personer som vill bli god man eller förvaltare.

Vill du bli god man eller förvaltare?

 Vi söker dig som vill göra en insats och kan hantera vardagsekonomi. Du vet hur samhällets olika insatser fungerar. Som god man eller förvaltare är du inte anställd av kommunen utan arbetar med uppdraget på din fritid. Det är till stor del ett ideellt uppdrag. Du har dock rätt till ett årligt arvode för ditt arbete. Hur stort arvodet är beror på vilket uppdrag du har.

Som god man eller förvaltare är du redovisningsskyldig över din förvaltning gentemot överförmyndaren.

För att få ett uppdrag som god man eller förvaltare får du inte förekomma i polisens eller kronofogdens register. Vi gör alltid kontroll i dessa register innan du får ett uppdrag.

När uppdraget börjar får du en praktisk handbok och vi erbjuder kurser varje år.

Tveka inte att kontakta oss för mer information om hur just du kan göra en insats för att hjälpa en medmänniska. Du kan också lämna in en intresseanmälan så hör vi av oss till dig.

Sidan senast granskad den 19 mars 2021
Innehållsansvarig: Niklas Östberg

Kontakt

Postadress:
Överförmyndare Västerviks kommun 593 80 Västervik
Besöksadress:
Återvändsgatan 13, Västervik
Telefon:
0490-25 40 75

Expeditionstider:
måndag-torsdag 10.00-12.00

Handläggare, överförmyndare
Niklas Östberg
Handläggare, biträdande överförmyndare
Ida Strand