Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Äldreboendet Nätet.

Nätet

Nätet ligger i ett bostadsområde i Västerviks norra stadsdel. Här har du nära till Ljunghedens handelsområde. Du har naturen inpå knuten och havet på gångavstånd. Du möts av ett lugnt område med fina omgivningar, rabatter, fruktträd samt egna odlingar. Du har även tillgång till en ny trevlig Atriumgård. En trevlig restaurang där all mat tillagas med stor omsorg.

Huset

Huset byggdes om och byggdes till år 2017 och består av 30 lägenheter som är fördelade på 3 våningar.

Lägenheten

Lägenheterna varierar i storlek mellan 31-52 kvadratmeter. I lägenheten finns kokmöjligheter, kyl, frys, tvättmaskin och torktumlare samt trygghetslarm. Du tar med egna möbler och ägodelar som du behöver. Trygghetslarm och hushållsel ingår i hyran.

Avgifter

Du betalar hyra, måltider och för den hjälp som du behöver. Vill du söka bostadstillägg kontaktar du pensionsmyndigheten. Övriga kostnader kan vara läkarbesök, apoteksvaror, hår- och fotvård, telefon, tidning och hemförsäkring. 

Personal

Vi har lång yrkeserfarenhet och de flesta är utbildade undersköterskor. Vårt arbete är att hjälpa och stötta dig i din vardag. Vi utgår från dina önskemål. Hos oss får du en kontaktman som du kan vända dig till. Det gäller även dig som anhörig. Personal finns alla tider på dygnet.

Måltider

I avgiften för måltider ingår frukost, middag, eftermiddagsfika, kvällsmat och kvällsfika.

Aktiviteter

För dig som bor på Nätet ordnar vi olika typer av aktiviteter. Aktiviteterna kan vara både enskilt eller i grupp. Vad vi sysselsätter oss med är anpassat efter väder, vind och årstid. Du väljer själv beroende på dina intressen och önskemål vad du vill vara med på. Vi ordnar även endagsresor, övernattningar, besöker olika kulturarrangemang och har filmvisning. Allt utifrån önskemål. Vi har tillgång till en handikappanpassad buss.

Övrigt

Nätet har närhet till ett litet bibliotek där du kan låna böcker. Om du vill använda datorer och internet kan du få hjälp med detta. I Sinnenas trädgård får du gärna hjälpa oss att rensa rabatter, plocka frukt och bär. Frukost serveras mellan klockan 08.00-10.00. Lunchservering mellan klockan 12.00-13.30 och kvällsmat serveras mellan klockan 16.00-17.00. Restaurangen i Atriumgården håller öppet för allmänheten mellan klockan 08.00-16.00. 

Sidan senast granskad den 23 maj 2024