Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Webbplatsinformation [snabbkommando alt 0] Startsida [snabbkommando alt 1] Nyhetssida [snabbkommando alt 2] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Vanliga frågor [snabbkommando alt 5] Hjälpsida [snabbkommando alt 6] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor
Vår vision inom Barn- och utbildningsförvaltningen är:
KOMPETENS FÖR LIVET Lust att lära – rätt att lyckas. Alla barn och elever är nyfikna, kreativa och tänkande. Hos oss har alla en känsla för tolerans och solidaritet. Vi möter barn och elever med höga förväntningar. Vi tror på deras förmåga att lyckas i lärandet för livet. I vårt arbete är mötet med barn och elever, undervisning, medarbetarskap och ledarskap centrala delar för att nå vår vision.

Vi söker nu en rektor till Näktergalens skola i Västervik, så ta möjligheten att arbeta med engagerade medarbetare som gör sitt yttersta varje dag för att skapa de bästa förutsättningarna för våra elevers lärande!

Som ny rektor i vår kommun ingår du i ett team med andra rektorer och du får en mentor under ditt första år. Du erbjuds att delta i kommunens chefsutvecklingsprogram och du har stöd i ditt arbete av en intendent.

Dina arbetsuppgifter


I ditt uppdrag som rektor leder du arbetet på din skola mot att nå våra mål och att förverkliga vår vision.

Som rektor har du ett tydligt helhetsansvar för ditt ansvarsområde gällande verksamhet, arbetsmiljö, personal och ekonomi. Rektorsrollen innebär att du arbetar med den fortsatta utvecklingen av skolan enligt nationella styrdokument, övergripande riktlinjer och policys. Utifrån elevernas behov organiserar du skolan på bästa sätt tillsammans med medarbetarna och arbetar med att utveckla det pedagogiska ledarskapet.

Viktiga uppgifter i din roll som ledare på skolorna är att verka för elever och medarbetares delaktighet i skolans verksamhet och att arbeta för inkludering. Som rektor är du närvarande och delaktig i det dagliga arbetet samt att du är synlig i verksamheten och följer medarbetare och elever på nära håll.

Du skapar en skola där alla elever får möjlighet att utvecklas och lära för att ta ett steg till i sin utveckling. Du skapar goda förutsättningar för våra elevers kunskapsutveckling, hälsa, måluppfyllelse och alla elevers rätt att lyckas. I din roll som pedagogisk ledare har du ansvar för arbetsmiljöarbetet på skolan och för att organisera verksamheten på ett sätt som gör att våra medarbetare kan ha fokus på de arbetsuppgifter som är kopplade till deras uppdrag.

På skolan har vi fritidsverksamhet som också ingår i ditt ansvarsområde. Ett viktigt uppdrag för dig som rektor är att arbeta för inkludering mellan verksamheterna.

Din kompetens


Vi söker dig som har en för tjänsten relevant pedagogisk examen samt flera års arbetslivserfarenhet inom grundskolan.

Det är meriterande om du har genomfört den statliga rektorsutbildningen och/eller arbetat i chefsposition. Om du har tidigare erfarenhet av samverkande arbetsuppgifter inom skolan och/eller erfarenhet av att hantera personalfrågor samt driva grupp- och utvecklingsprocesser så ser vi detta också som meriterande.

Tjänsterna kräver att du har god kunskap om grundskolans och fritidshemmens styrdokument. Det är meriterande om du har kunskap i grupprocesser och systematiskt arbetsmiljöarbete. En annan aspekt som bedöms som meriterande är om du har kunskaper inom specialpedagogik och/eller elevhälsoarbete.

Som person är du trygg i dig själv och i ditt ledarskap. Du är en stabil, engagerad och tydlig ledare som kan inspirera och entusiasmera dina medarbetare och elever i arbetet mot skolans uppsatta mål. Detta kräver att du som person är kommunikativ och lyhörd mot din omgivning och att du skapar delaktighet och samverkan. Du har förmåga att se helheten i verksamheten och tar hänsyn till det större perspektivet vid beslut. Du har också förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Tjänsten kräver att du har en god språklig förmåga i det svenska språket, både muntligt och skriftligt.

Övrigt


Ansökan omfattas av registerkontroll och du måste visa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning.

Tjänsten har en sysselsättningsgrad på 70% men kan också komma att utökas med andra ansvarsområden.

För mer information om Näktergalens skola Klicka här!

Läs mer om vad Västerviks kommun kan erbjuda dig som anställd hos oss www.vastervik.se/jobba-hos-oss

Välkommen med din ansökan till oss!

Information

Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida. Du söker tjänsten genom att klicka på Sök jobbet nedan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Arbetsgivare:

Näktergalens skola

Region:

Västervik

Anställningsform:

Tillsvidare

Omfattning:

70%

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag:

2023-04-10

Kontaktpersoner:


Annonsen publicerades onsdag 15 mars 2023 av Johan Magnusson

Relaterade länkar

Arbetsförmedlingen Västervik

Flytta till Västervik

Gå till Boguiden på vastervik.com

Bli deltidsbrandman - RIB

Bli deltidsbrandman
Postadress:
Västerviks kommun, 593 80 Västervik
Besöksadress:
Fabriksgatan 21
Telefon:
0490-25 40 00
HR-specialist rekrytering
Johan Magnusson
0490-25 40 23