Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Webbplatsinformation [snabbkommando alt 0] Startsida [snabbkommando alt 1] Nyhetssida [snabbkommando alt 2] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Vanliga frågor [snabbkommando alt 5] Hjälpsida [snabbkommando alt 6] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Förskolerektor

Vi söker dig som är genuint intresserad av barns lärande och utveckling som drivs av att skapa en förskola enligt vår vision inom Barn- och utbildningsförvaltningen: KOMPETENS FÖR LIVET Lust att lära – rätt att lyckas. Alla barn och elever är nyfikna, kreativa och tänkande. Hos oss har alla en känsla för tolerans och solidaritet. Vi möter barn och elever med höga förväntningar. Vi tror på deras förmåga att lyckas i lärandet för livet. I vårt arbete är mötet med barn och elever, undervisning, medarbetarskap och ledarskap centrala delar för att nå vår vision.

Förskolorna i Västerviks kommun är inne i ett spännande utvecklingsarbete som innebär att vi i större utsträckning utgår från barnens perspektiv. Kärnan i vårt arbete är att skapa en verksamhet där allting är möjligt. En verksamhet där barn och vuxna växer, lär sig tillsammans och av varandra.

Om du är nyfiken på vad förskolorna Björken och Tallen kan bli, är du rätt person för denna rektorstjänst. Varmt välkommen till ett sammanhang där det är högt i tak i rektorsgruppen och där det finns gott om stöd för att lyckas med läroplanens viktiga uppdrag!

Dina arbetsuppgifter


Som pedagogisk ledare och rektor för förskolepersonal har du det övergripande ansvaret för att verksamheten bedrivs i enlighet med nationella styrdokument och kommunala målsättningar. Du ansvarar för förskolorna Björken och Tallen samt våra dagbarnvårdare i Västerviks stad.

Du kommer att arbeta för verksamhetens utveckling, arbetsmiljö och de processer som hör därtill. Du har ansvar för dina verksamheters personal och ekonomi. Utöver personalledning ingår kontakter med bland annat andra förvaltningar inom kommunen, myndigheter samt med barn och vårdnadshavare.

Som rektor ansvarar du för förskolans kvalitet genom att systematiskt och kontinuerligt planera, utvärdera och förbättra verksamheten. En viktig del i ditt uppdrag är att tillsammans med dina medarbetare fortsätta det pågående utvecklingsarbetet runt pedagogisk dokumentation och projekterande arbetssätt på. Detta innebär även att hålla i utvecklingen av en undervisning på vetenskaplig grund med litteraturläsning och regelbunden reflektion. Där utgår ni ifrån en helhetssyn där barnens bästa alltid står i fokus. Tillsammans med dina medarbetare skapar ni samsyn runt läroplansuppdraget och verkar för en genuin "Vi" känsla på arbetsplatsen.

Du kommer ha ett nära samarbete med din rektorskollega i teamet där ni leder förändringsprocesser tillsammans. Vi erbjuder dig ett stimulerande och utmanande uppdrag där du tillsammans med personalen utvecklar hög kvalitet i verksamheten, en god lärandemiljö och verkar aktivt för en öppen och levande kontakt med barn, vårdnadshavare och omvärld.

Din kompetens


Du har en relevant högskoleexamen med pedagogisk inriktning mot förskola eller grundskola. Du har också flerårig, dokumenterad erfarenhet av arbete inom förskola eller grundskola. Du har tidigare arbetslivserfarenhet inom arbetsledning där personal- samt arbetsmiljöansvar har ingått, gärna inom pedagogisk verksamhet.

Du är en engagerad ledare som kan inspirera och entusiasmera dina medarbetare i arbetet mot att nå uppsatta mål i den pedagogiska verksamheten. Som ledare i vår organisation ser vi att du är en trygg, närvarande och stabil person med ett tydligt ledarskap. Du har en god pedagogisk insikt och lätt för att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv och utifrån din strategiska förmåga hitta lösningar och skapa utveckling.

Övrigt


Vill du veta mer om förskolorna? Klicka på dessa länkar:
Björken - Västerviks kommun (vastervik.se)
Tallen - Västerviks kommun (vastervik.se)

Ansökan omfattas av registerkontroll och du måste visa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning.

Behöver du hjälp att hitta bostad försöker vi hjälpa dig med det. Inflyttarservice i Västerviks kommun hjälper till med tips, information och kontakter för arbete, bostad, skolor med mera. Inflyttarservice anordnar också återkommande träffar för nyinflyttade för att ge möjlighet att lära känna nya människor och en snabbare väg in i livet i Västervik.

Läs mer om vad Västerviks kommun kan erbjuda dig som anställd hos oss www.vastervik.se/jobba-hos-oss

Välkommen med din ansökan till oss!

Information

Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida. Du söker tjänsten genom att klicka på Sök jobbet nedan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Arbetsgivare:

Förskolorna Tallen och Björken

Region:

Västervik

Anställningsform:

Tillsvidare

Omfattning:

100%

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag:

2023-04-02

Kontaktpersoner:


Annonsen publicerades onsdag 8 mars 2023 av Johan Magnusson

Relaterade länkar

Arbetsförmedlingen Västervik

Flytta till Västervik

Gå till Boguiden på vastervik.com

Bli deltidsbrandman - RIB

Bli deltidsbrandman
Postadress:
Västerviks kommun, 593 80 Västervik
Besöksadress:
Fabriksgatan 21
Telefon:
0490-25 40 00
HR-specialist rekrytering
Johan Magnusson
0490-25 40 23