Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Webbplatsinformation [snabbkommando alt 0] Startsida [snabbkommando alt 1] Nyhetssida [snabbkommando alt 2] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Vanliga frågor [snabbkommando alt 5] Hjälpsida [snabbkommando alt 6] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Tekniskt systemadministratör

Vi söker nu en Teknisk systemförvaltare till IT-enheten inom Västerviks kommun.

Dina arbetsuppgifter


I rollen som Teknisk systemadministratör för Västerviks Kommun kommer du att ha ett tekniskt ansvar för system relaterade till infrastrukturområdet såsom kontohantering, övervakning och samarbetsplattformar. Rollen innebär att vara delaktig i IT säkerhetsarbetet som finns i Västerviks kommun och arbeta med IT säkerhetsrelaterade frågor och incidenter. Tjänsten är placerad inom IT enheten som tillhör Kommunservice och är en del av kommunstyrelsens förvaltning. Teknisk systemadministratör rapporterar till IT-chef.

I ditt arbete ingår att hantera löpande förvaltning såsom uppgraderingar och tekniskt underhåll, omvärldsbevaka områden ur ett tekniskt perspektiv, medverka till att skapa ett effektivt team och arbetssätt inom IT enheten, hantera incidenter samt skriva instruktioner och dokumentation.

IT-enheten består idag av 14 medarbetare som hanterar såväl servrar, klienter, lagringsutrustning som kommunikation. Antalet medarbetare kommer öka under året för att möta verksamhetens behov. Du kommer tillsammans med övriga medarbetare inom IT-enheten att vara en viktig del i att utveckla arbetssätt och möjligheter med IT och digitala tjänster.

Kommunkoncernens lokala IT-tekniska miljö är uppbyggnad kring centralt sammanhållna tekniska lösningar baserat på standardiserade utrustningar och programvaror. Server-/lagringsmiljön består huvudsakligen av virtualiserade servrar med separat lagring.
Serveroperativsystem för respektive verksamhetssystem och tekniska stödsystem är Windows Server, men det förekommer i vissa fall andra operativsystem. Klientmiljö är huvudsakligen baserad på PC med Windows, men för användning i skolan används även till stor del Chromebooks. Det finns även ett flertal plattor och de är huvudsakligen iPads och används främst av elever och lärare.

Din kompetens


Du har arbetat i flera år inom IT-sektorn och har flerårig erfarenhet från teknisk systemadministration och systemförvaltning inom Windows servermiljö. Du har minst en utbildning på gymnasienivå eller kunskaper som arbetsgivaren finner likvärdiga. Det är meriterande om du har kunskap om ITIL.

Som person har du en hög grad av personlig mognad och är trygg och säker i dig själv. Du är strategisk, målorienterad och driven i ditt arbetssätt och du motiveras av att få arbeta med människor, både inom din grupp och utanför. Du har en vilja att utveckla och förbättra befintliga system men också att våga pröva nya digitala lösningar. Du är en social person som lyssnar in samtidigt som du vågar stå upp för din sak.

Du är duktig på att planera, organisera och skapa nya processer samt att hantera olika typer av människor. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt har goda kunskaper i det svenska och engelska språket.

Övrigt


Då rollen kräver att du ibland reser måste du ha B-körkort och vana att köra med manuell växellåda.

Uppdraget omfattas av säkerhetsklassning och kräver godkänd RK3.

Läs mer om vad Västerviks kommun kan erbjuda dig som anställd hos oss www.vastervik.se/jobba-hos-oss

Vi håller löpande intervjuer under ansökningstiden så skicka in din ansökan redan idag!

Information

Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida. Du söker tjänsten genom att klicka på Sök jobbet nedan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Arbetsgivare:

IT-enheten

Region:

Västervik

Anställningsform:

Tillsvidare

Omfattning:

100%

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag:

2023-04-09

Kontaktpersoner:


Annonsen publicerades torsdag 9 mars 2023 av Johan Magnusson

Relaterade länkar

Arbetsförmedlingen Västervik

Flytta till Västervik

Gå till Boguiden på vastervik.com

Bli deltidsbrandman - RIB

Bli deltidsbrandman
Postadress:
Västerviks kommun, 593 80 Västervik
Besöksadress:
Fabriksgatan 21
Telefon:
0490-25 40 00
HR-specialist rekrytering
Johan Magnusson
0490-25 40 23