Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Webbplatsinformation [snabbkommando alt 0] Startsida [snabbkommando alt 1] Nyhetssida [snabbkommando alt 2] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Vanliga frågor [snabbkommando alt 5] Hjälpsida [snabbkommando alt 6] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

IT-koordinator

Vi söker nu en IT-koordinator till IT-enheten på Västerviks kommun.

Arbetsuppgifter


I rollen som IT-koordinator för Västerviks kommun kommer du att ha ett stort samordningsansvar för internt arbete mellan och inom de olika arbetsgrupperna inom IT-enheten. Du kommer delta och leda interna möten samt leda drift- och utvecklingsprojekt inom enheten och tillsammans med övriga verksamheter. IT-enheten är en viktig del i kommunens digitala utveckling och du kommer ha en koordinerande roll till kommunkoncernens verksamheter tillsammans med annan IT-koordinator.

IT-enheten består idag av 14 medarbetare som hanterar såväl servrar, klienter, lagringsutrustning som kommunikation. Du kommer tillsammans med övriga medarbetare inom IT-enheten att vara en viktig del i att utveckla arbetssätt och möjligheter med IT och digitala tjänster.

Tjänsten är placerad inom IT enheten som tillhör Kommunservice och är en del av kommunstyrelsens förvaltning. Du rapporterar till ansvarig IT-chef.

Din kompetens


Du har minst gymnasial utbildning inom IT området eller likvärdig kompetens förvärvat genom arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har eftergymnasial utbildning inom IT.

Du har flerårig, dokumenterad erfarenhet av arbete inom IT-sektorn och har ledarerfarenhet från arbete som rör samordning och projektledning. Du har även flera års erfarenhet från en driftorganisation. 

Det är meriterande om du har kunskap om ITIL. Om du har erfarenhet av upphandling, avtalsförvaltning och vana av leverantörskontakter så är detta också mycket meriterande.

Som person har du en hög grad av personlig mognad och är trygg och säker i dig själv. Du är strategisk, målorienterad och driven i ditt arbetssätt och du motiveras av att få arbeta med människor, både inom din grupp och utanför. Du har en vilja att utveckla och förbättra befintliga processer och system. Du är en social person som lyssnar in samtidigt som du vågar stå upp för din sak.

Du är duktig på att planera, organisera och skapa nya processer samt att hantera olika typer av människor. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt har goda kunskaper i det svenska och engelska språket.

Övrigt


Då rollen kräver att du ibland reser måste du ha B-körkort och vana att köra med manuell växellåda.

Tjänsten är säkerhetsklassad enligt RK3, vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan eventuell anställning.

Läs mer om vad Västerviks kommun kan erbjuda dig som anställd hos oss
www.vastervik.se/jobba-hos-oss

Information

Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida. Du söker tjänsten genom att klicka på Sök jobbet nedan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Arbetsgivare:

IT-enheten

Region:

Västervik

Anställningsform:

Tillsvidare

Omfattning:

100%

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag:

2023-04-02

Kontaktpersoner:


Annonsen publicerades fredag 3 mars 2023 av Johan Magnusson

Relaterade länkar

Arbetsförmedlingen Västervik

Flytta till Västervik

Gå till Boguiden på vastervik.com

Bli deltidsbrandman - RIB

Bli deltidsbrandman
Postadress:
Västerviks kommun, 593 80 Västervik
Besöksadress:
Fabriksgatan 21
Telefon:
0490-25 40 00
HR-specialist rekrytering
Johan Magnusson
0490-25 40 23