Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Pressmeddelande 2021-06-23: Torbjörn Svahn heter nye VD:n på Västervik Miljö & Energi AB

2021-06-23

Kommunala bolaget Västervik Miljö & Energi AB och Västerviks Kraft Elnät AB har anställt en ny verkställande direktör för att ersätta nuvarande VD:n Per Allerth, som nu går i pension. Ny VD blir Torbjörn Svahn, som senast kommer från jobbet som VD på Vimmerby kommuns motsvarande bolag Vimmerby Energi & Miljö AB.

Med sin erfarenhet och kompetens kommer Torbjörn att bidra till kommunkoncernens utveckling, säger Västerviks kommuns kommundirektör och koncernchef Anders Björlin, han fortsätter:
Torbjörn har god kunskap om de affärsområden som bolaget har ansvar för. Han har även gedigen kunskap om de affärsmodeller som tillämpas inom respektive affärsområde.

Vi började med 60 sökande och vaskade genom en gedigen process fram Torbjörn Swahn, som nu återvänder hem till Västervik efter en lång karriär i energi- och miljöbolag i andra kommuner, säger Bo Jonsson, centerpartistisk ordförande i Västervik Miljö & Energi AB. Bo fortsätter:
Torbjörns erfarenhet både från stora och mindre kommuners motsvarande verksamheter kommer att vara värdefulla för oss med vår stora kommunyta och många samhällen. Den här branschen utvecklas snabbt och innehåller likartade utmaningar för alla kommuner.

Torbjörn Svahn är 51 år gammal och har arbetat i kommunala energi- och infrastrukturbranschen sedan 1992. Först som elingenjör och därefter som mätansvarig och slutligen som elnätschef på Västerviks Kraft Elnät AB mellan 2001 och 2006. Därefter har Torbjörn bland annat arbetat som elnätschef på Kalmar Energi Elnät AB och teknisk chef på Vimmerby Energi & Miljö AB innan han för fem år sedan tog över som VD på VEMAB i Vimmerby.

Jag ser fram emot den nya utmaningen som jobbet innebär och att jag är förväntansfull inför starten som kommer att bli senare i höst, säger Torbjörn Svahn.

Torbjörn Svahn börjar sitt uppdrag som VD på Västervik Miljö & Energi AB och Västerviks Kraft Elnät AB 1 december. Företagets ekonomichef Mattias Liedberg arbetar som tillförordnad VD fram tills Torbjörn Svahn tillträder.

Sidan senast granskad den 23 juni 2021