Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Webbplatsinformation [snabbkommando alt 0] Startsida [snabbkommando alt 1] Nyhetssida [snabbkommando alt 2] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Vanliga frågor [snabbkommando alt 5] Hjälpsida [snabbkommando alt 6] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Pressmeddelande: Öppet hus med after work om Projekt Yrkesvärd tisdag 26 april

2022-04-13

Kommunens integrations- och arbetsmarknadsprojekt Yrkesvärd bjuder in yrkesverksamma från olika branscher till en after work på Stadshotellet i Västervik tisdag 26 april. På träffen vill Västerviks kommun få fler yrkesverksamma att fokusera på den egna kompetensförsörjningen genom att hjälpa nyanlända med integration i praktiken. Helt enkelt att erbjuda kontakter på arbetsmarknaden.

Vi fokuserar på kompetensförsörjning! Var med och visa vägen in i vårt arbetsliv. Insatsen är låg, tre timmar av er tid i en yrkesmatchning med en utrikesfödd person som är intresserad av din bransch och yrkesområde, säger Reem Al Haddad, delprojektledare för Yrkesvärd på Västerviks kommuns enhet för arbete och kompetens.

Västerviks kommun driver sedan 2020 ett projekt som heter Yrkesvärd som finansieras av EU:s asyl-, migrations- och integrationsfond AMIF. I projektet yrkematchas nyanlända till Sverige utifrån yrkesmässig erfarenhet eller personligt intresse med en etablerad yrkesverksam i vår kommun inom samma område. Nu vill projektet starta om med fler fysiska möten efter den långa pandemitiden och som första träff hålls tisdag 26 april med en AW på Stadshotellet.

På programmet för kvällen står:

  • Inledning av kommunalråd Dan Nilsson
  • Projekt Yrkesvärd – vad är det? En kort presentation av projektet och dess resultat.
  • Presentation av några av de yrkesmatchningar som gjorts inom projektet. Möt både
  • yrkesvärdar och utrikesfödda som är matchade i projektet.
  • Nätverkande och mingel, med förhoppning att vi gör yrkesmatchningar på plats!

Äntligen är pandemin inte längre samhällsfarlig, och vi kan träffas, visst är det härligt? På kartan har vi nya flyktingströmmar och behov av ett nytt fokus på integration. Tillsammans kan vi göra skillnad och vi bjuder nu in ditt företag att delta i kommunens integrationsarbete och vara med på vår AW på Stadshotellet den 26 april, säger Reem Al Haddad. Hon avslutar:
Tillsammans kan vi göra skillnad och bidra till integration och ett hållbart arbetsliv!

  • Vad: After work med Projekt Yrkesvärd
  • Var: Best Western Plus Västerviks Stadshotell
  • Dag: Tisdag 26 april
  • Tid: 16.30-18.00

Välkommen!

Yrkesverksamma som är intresserade av att delta anmäler sig senast söndag 24 april på:

www.vastervik.se/mote-yrkesvard-1

Mer information om Projekt Yrkesvärd finns på:

www.vastervik.se/yrkesvard