Pressmeddelande: Öppen workshop om interkulturell kompetens i arbetslivet 5 oktober och 9 november

2021-09-15

I arbetet med att skapa förbättrade möjligheter för nyanländ arbetskraft och den lokala arbetsmarknaden att finna varandra har Västerviks kommun sedan flera år arbetat framgångsrikt med utveckling av den interkulturella kompetensen hos arbetsgivare i kommunen. Nu går det arbetet vidare med öppna kostnadsfria workshops i interkulturell kompetens den 5 oktober och 9 november.

Uppdaterad information: Efter att Folkhälsomyndigheten tagit bort alla smittskyddsrekommendationer 29 september 2021 har dessa två träffar ändrats från att ha planerats vara endast digitala till att nu genomföras fysiskt på Nygatan 12 i Västervik.

På workshopen arbetar vi med frågor om interkulturell kompetens i medarbetar- och yrkesrollen i Västervik. Alla är välkomna att delta i den kostnadsfria workshopen, säger Reem al Haddad, delprojektledare projekt yrkesvärd på Västerviks kommun.

Den här workshopen ger deltagaren bra förutsättningar för bra kulturförståelse och bemötande i kulturmöten på arbetsplatser och även en fördjupning i interkulturell kommunikation, säger Nilla Borg, projektledare på projekt yrkesvärd på enheten för arbete och kompetens på Västerviks kommun.

Fakta: Innehåll i workshop Interkulturell kompetens – i medarbetar- och yrkesrollen:

• Vad är kultur? Grunder i kulturkunskap.
  • Nyttan med mångfald? Organisationsperspektivet.
  • Interkulturell kommunikation – film Kompetensverkstaden.
  • Konkreta tips och råd för ett bra bemötande på arbetsplatsen.
  • Case – arbeta problemlösande utifrån situationer från vardagen.
  • Tid att reflektera och diskutera.

Workshopledare: Reem al Haddad, Gunnel Edberg Rosengren och Elisabet Sjöstrand

Kostnadsfria workshops under hösten 2021:

• 5 oktober kl 13.00-15.00
  • 9 november kl 13.00-15.00

Anmälan sker digitalt i formulär på kommunens webbsida