Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Webbplatsinformation [snabbkommando alt 0] Startsida [snabbkommando alt 1] Nyhetssida [snabbkommando alt 2] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Vanliga frågor [snabbkommando alt 5] Hjälpsida [snabbkommando alt 6] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Pressmeddelande: Ingen allmänhetens åkning på bandybanan 19 och 20 december efter ny information från Regeringen och Folkhälsomyndigeten

2020-12-18

Den nyhet som Västerviks kommun skickade ut under fredagen om att allmänhetens skridskoåkning ska starta på bandybanan på Tjustvallen i Gamleby sattes i nytt ljus när Statsministern med flera höll presskonferens på fredagskvällen om flera utökade åtgärder för att minska smittspridningen.

På presskonferensen framkom bland mycket annat att kommunala icke nödvändiga anläggningar ska stängas omedelbart och med en snabb tolkning av situationen gör det att beslutet att öppna allmänhetens åkning i Gamleby nu ändras redan innan det har hunnit starta.

Under de här förutsättningarna kan vi inte öppna allmänhetens skridskoåkning innan vi har hunnit göra en mer noggrann analys av informationen, säger Västerviks kommuns idrotts- och fritidsstrateg Anders Östlund.

I och med detta kommer alltså den tidigare meddelade allmänhetens åkning lördag 19 och söndag 20 december inte att öppna.

Nyhet utskickad kl 11.55 2020-12-18

Nu startar allmänhetens skridskoåkning på Tjustvallen i Gamleby, men med restriktioner

Det blir skridskoåkning för allmänheten på bandybanan Tjustvallen i Gamleby, med start redan kommande helg vecka 51 2020. Men Västerviks kommun inför flera smittskyddsåtgärder och besökare måste hålla alla Folkhälsomyndighetens rekommendationer om avstånd och hygien för att verksamheten ska kunna hållas igång.

14 december infördes delvis nya nationella allmänna råd om hur vi ska begränsa smittspridningen av coronaviruset i samhället. Bland nyheterna då fanns ökad möjlighet för viktig rörelse och idrott för ungdomar och vuxna och nyheten sammanföll ungefär med tidpunkten då den uppspolade konstfrusna bandyisen stod klar i Gamleby. Västerviks kommun har sedan dess arbetat med att ta fram en lösning för hur allmänhetens skridskoåkning ska kunna arrangeras på ett smittsäkert sätt enligt Folkhälsomyndighetens anvisningar och nu presenteras planen för hur det ska gå till.

Först och främst krävs att alla håller ordentligt avstånd på och utanför isen. För att minska risken för smittspridning är det viktigt att alla är helt friska och håller minst två meters avstånd till andra personer, säger Anders Östlund, idrotts- och fritidsstrateg på Västerviks kommun. Han fortsätter:
Vi uppmanar till att endast en vuxen är närvarande på och runt isen till de barn som behöver det. Omklädningsrummen är stängda. Dock är de allmänna publiktoaletterna öppna. Handsprit kommer givetvis att finnas där.

Västerviks kommun kommer att informera om reglerna för skridskoåkningen runt om på bandybanan och åkningen kommer även att följas upp för att se till att avstånd hålls och att det sköts på ett smittsäkert sätt.

Läktaren och avbytarbåsen får användas för att sprida ut sig vid ”skridskoknytning”. Vi har även ställt fram extra bänkar i anslutning till isen så det ska inte behöva bli trängsel någonstans runt banan, men där krävs ju att alla som deltar också tänker sig för och agerar enligt riktlinjerna hela tiden varje gång de är på plats, säger Anders Östlund och han avslutar:
Tyvärr kommer vi inte att kunna öppna allmänhetens åkning i ishallen Plivit Arena i Västervik under nuvarande restriktioner, förhoppningsvis kan den här lösningen ändå ge skridskosugna en smittsäker möjlighet till åkning.

Allmänhetens åkning på Tjustvallen 2022-23

Nu är allmänhetens åkning öppen för säsongen!

Vecka 5:

  • Torsdag 2 februari: 14.00-16.00
  • Fredag 3 februari: 15.00-18.00
  • Lördag 4 februari: 09.00-11.30
  • Söndag 5 februari: 09.00-10.30 

Not. Vid dålig väderlek som regn, kraftigt snöfall och varmt väder med hård vind kan banan vara tillfälligt avstängd.

OBS! Hjälm och skridskor är obligatoriskt för alla som beträder isen!

www.vastervik.se/tjustvallen

Tjust IF Bandy