Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Webbplatsinformation [snabbkommando alt 0] Startsida [snabbkommando alt 1] Nyhetssida [snabbkommando alt 2] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Vanliga frågor [snabbkommando alt 5] Hjälpsida [snabbkommando alt 6] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Pressmeddelande: Nu rekryterar länets gymnasieskolor coronaambassadörer

2020-09-16

För att komma ut med information om coronaviruset och vad man kan göra för att stoppa smittspridning har Krissamverkan Kalmar län startat något som kallas coronaambassadör, ett betalt uppdrag som ges till gymnasieungdomar som vill hjälpa till att informera om viruset.

Därför har Västerviks Gymnasium i dagarna börjat informera skolans elever om möjligheten att söka uppdraget som coronaambassadör. En coronaambassadör hjälper till att sprida information antingen på sin egen skola, i en annan skola eller hos en förening på ett coronasäkert sätt vid minst sex tillfällen. Detta sker under skoltid.

För att förbereda sig får coronaambassadören en endagsutbildning i Västervik 29 september. Under dagen träffar coronaambassadören förutom smittskyddsexperter, en grafisk designer, en kriskommunikatör, en journalist från Sveriges Radio P4 och en skådespelare.

Länets ambassadörer får sitt uppdrag av Krissamverkan Kalmar län. Det är ett unikt uppdrag som pågår från det att ambassadören är uttagen och utbildad, till den 31 december 2020, då ambassadörerna blir avtackade av Landshövdingen.

- Går du på gymnasiet och vill göra skillnad, sprida framtidstro och hjälpa till att stoppa smittan? Eller känner du en gymnasieungdom som du tror skulle vilja det? Tipsa om att bli coronaambassadör! säger Jörgen Jonsson, gymnasie- och vuxenutbildningschef på Västerviks kommun.

Senast den 23 september ska intresserade elever på Västerviks Gymnasium lämna in sin intresseanmälan till Jörgen Jonsson på Västerviks Gymnasium.

Kontaktuppgifter: jorgen.jonsson@vastervik.se