Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Webbplatsinformation [snabbkommando alt 0] Startsida [snabbkommando alt 1] Nyhetssida [snabbkommando alt 2] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Vanliga frågor [snabbkommando alt 5] Hjälpsida [snabbkommando alt 6] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Pressmeddelande: Medarbetare på äldreboende i Edsbruk smittad av coronaviruset, smittspårning och testning inleds av alla på boendet

2020-09-30

Under tisdagen konstaterades att en anställd på äldreboendet Edshöjden i Edsbruk blivit smittad av coronaviruset. På grund av personens anställning på en plats där många har särskilt allvarliga risker vid smitta har smittskyddet på Region Kalmar län inlett en smittspårning där alla anställda och alla boende på Edshöjden nu testas. De testerna genomförs omgående med start under onsdagen. Inga resultat från de testerna är ännu kända.

Det är väldigt viktigt att vi tidigt hittar smitta runt våra äldreboenden och övriga omsorgsverksamheter. Jag hoppas att vi kan stoppa den här smittan direkt och det är väldigt bra att regionen genast startade en smittspårning och testning på boendet, säger Jörgen Olsson, socialchef i Västerviks kommun.

I och med att regionen startat smittspårning så är det i första hand smittspårarna som sköter kontakterna med alla boende och alla anställda om det här smittfallet.

På boendet Edshöjden införs ett förnyat besöksförbud under tiden som smittspårningen pågår, därmed kommer inte besöksförbudet att tas bort på just det boendet 1 oktober som på övriga boenden. Personalen på boendet och kommunens hälso- och sjukvårdsenhet kommer också att se över om några andra åtgärder behöver sättas in på kort eller lång sikt.

Personal med olika former av symptom ska inte arbeta, varken nära riskgrupper på detta boendet eller på andra verksamheter. Vi skall vara väldigt noga med våra basala hygienrutiner och att anställda och besökare med symptom håller sig från äldreboenden så ska vi kunna hålla smittan borta från våra äldre och sköra, säger Jörgen Olsson avslutande.