Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Webbplatsinformation [snabbkommando alt 0] Startsida [snabbkommando alt 1] Nyhetssida [snabbkommando alt 2] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Vanliga frågor [snabbkommando alt 5] Hjälpsida [snabbkommando alt 6] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Pressmeddelande: Klartecken för BANK! 2021

2020-12-03

Det treåriga konstprojektet BANK! Västervik Street Art Festival, som arrangeras av Västerviks kommun, har beviljats ekonomiskt stöd från Tjustbygdens Sparbank för 2021.

Det känns fantastiskt roligt att vi får förtroendet att genomföra ännu en satsning på street art, där vi nu verkligen får möjligheten att ha ett ”hela-kommunen-perspektiv”, säger kulturchef Maria Rudbo.

Denna gång kommer geografiskt fokus att ligga på den södra kommundelen med orter som Gunnebo, Ankarsrum, Hjorted, Totebo och Blankaholm. Till skillnad från de två första festivalerna, som gått av stapeln i senare delen av augusti, kommer BANK! 2021 att arrangeras i juni. Festivaldatum är 13-19 juni, och precis som ifjol kommer man att anpassa sig efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och restriktioner.

Arbetet med att hitta väggar och sätta innehållet med fokus på barn och unga är i full gång.

Det är alltid lite ovisst så här tidigt i processen inte minst under en pågående pandemi, men vi hoppas att vi ska kunna få till ett stort engagemang från allmänheten både som deltagare i olika aktiviteter och som frivilliga funktionärer, säger projektledaren Albin Wiberg.

Ansökan till Open Call är nu stängd!

Den 15 januari gick ansökningstiden för konstnärligt deltagande i BANK! Street Art Festivalen 2021 ut. Senast den 5 februari kommer det att meddelas vilka konstnärer som har blivit antagna. 

Vi kommer att hålla er uppdaterade på nedan länk.

www.vastervik.se/bank