Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Webbplatsinformation [snabbkommando alt 0] Startsida [snabbkommando alt 1] Nyhetssida [snabbkommando alt 2] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Vanliga frågor [snabbkommando alt 5] Hjälpsida [snabbkommando alt 6] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Pressmeddelande: Inga fler positiva covid-testresultat på Edshöjden

2020-10-02

Den smittspårning med covid-19-testning som inleddes efter att en anställd på äldreboendet Edshöjden i Edsbruk konstaterades smittad av coronaviruset under veckan har inte resulterat i några positiva tester. Hittills har samtliga boende på Edshöjden och 15 av 17 anställda testats och samtliga resultat är negativa.

Det här är väldigt glädjande och ett gott betyg för regionens testning och smittspårning, säger Västerviks kommuns socialchef Jörgen Olsson, som fortsätter:
Det har verkligen högsta prioritet att vi ska fortsätta att hålla smittan utanför våra äldreboenden och jag känner att vi har väldigt bra förutsättningar för att kunna lyckas med det när vi och Region Kalmar län kan arbeta på det här snabba och effektiva sättet.

Det förlängda besöksförbud som infördes på Edshöjden i samband med att den här smittspårningen inleddes på onsdagen ligger kvar som en försiktighetsåtgärd men uppkommer inget oväntat, så öppnas det upp för besök nästa helg. På övriga äldreboenden är det från 1 oktober tillåtet att besöka för nära och kära under vissa säkerhetsrestriktioner.