Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Arbetsterapeut till korttidsboende

Västerviks kommun har en korttid med framför allt korttidsrum men även växelvistelserum.
Patienter kan komma från sjukhuset eller hemifrån. Det ska finnas tydliga mål med vistelsen och vistelsen ska vara funktionsuppehållande och bidra till en förbättring av funktionsförmågan.

Korttidsvistelsen ska vara tidsbegränsad med plan att återgå till ordinärt boende. Patienter kan komma för vård i livets slut.

Vi söker nu en arbetsterapeut till korttidsboende.

Dina arbetsuppgifter


På korttiden arbetar du tillsammans med en fysioterapeut och en rehabassistent. Tillsammans med fysioterapeut har du det övergripande rehabiliteringsansvaret och ansvarar för undersökning, bedömning, behandling och uppföljning. Vi arbetar teambaserat där fysioterapeut, arbetsterapeut, rehabassistent, sjuksköterska, omsorgspersonal, enhetschef och biståndshandläggare samverkar runt patienten för att nå bästa tänkbara funktionsnivå och för att patienten ska kunna återgå till eget boende.

På korttiden har vi ett träningsrum med träningsredskap. Vi har ett mindre buffertförråd med de nödvändigaste hjälpmedlen eftersom patientens tillstånd kan förändras snabbt. Vid behov behandlar vi patienterna dagligen. Det är inspirerande och roligt arbeta på korttiden eftersom vi tillsammans arbetar mot samma mål och får snabba, positiva resultat av rehabiliteringen
Handledning och samarbete med omsorgspersonal är en viktig del i ditt arbete.

Vi samarbetar nära hemrehabteamet runt patienten inför hemgång. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla oss och verksamheten genom bland annat yrkesträffar och utvecklingsgrupper.

Din kompetens


Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. För tjänsten krävs att du har ett giltigt B-körkort. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet, gärna inom kommunal hälso- och sjukvård.

Arbetet ställer höga krav på såväl självständighet, flexibilitet och samarbetsförmåga då förutsättningar många gånger kan förändras snabbt.

Övrigt


Förutom ett fritt och varierande jobb, kunniga och trevliga kollegor erbjuds du en mentor under ditt första år som anställd. Västerviks kommun är generös vad gäller personal- samt friskvård.

Behöver du hjälp att hitta bostad försöker vi hjälpa dig med det. Inflyttarservice i Västerviks kommun hjälper till med tips, information och kontakter för arbete, bostad, skolor med mera. Inflyttarservice anordnar också återkommande träffar för nyinflyttade för att ge möjlighet att lära känna nya människor och en snabbare väg in i livet i Västervik.

Läs mer om vad Västerviks kommun kan erbjuda dig som anställd hos oss www.vastervik.se/jobba-hos-oss

Vi håller löpande intervjuer under ansökningstiden så skicka in din ansökan idag!

Information

Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida. Du söker tjänsten genom att klicka på Sök jobbet nedan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Arbetsgivare:

Rehabenheten, Hälso- och sjukvårdsverksamheten

Region:

Västervik

Anställningsform:

Tillsvidare

Omfattning:

100%

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag:

2024-04-23

Kontaktpersoner:


Annonsen publicerades tisdag 26 mars 2024 av Johan Magnusson

Sidan senast granskad den 19 september 2023