Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Enhetschef Modersmål/samordnare nyanlända

Vi söker en enhetschef till vår modersmålsundervisning i Västerviks kommun.

Dina arbetsuppgifter


Du kommer ha arbetsmiljö-, budget- och personalansvar för 30 lärare som tillsammans har kunskap i omkring 25 språk och som undervisar i modersmål, modersmålsstöd samt studiehandledning inom Västerviks kommun. Viktiga delar i uppdraget omfattar att leda och motivera gruppen, stödja dem i deras utveckling och att lägga scheman tillsammans som gör att man täcker in alla grupper som har rätt till modersmålsundervisning

Du möter nyanlända familjer och informerar om förskola/skola i kommunen. I uppdraget ingår även att kontakt med skolan där barnet ska börja och vara behjälplig vid starten.

Du har en aktiv roll i olika kommunala och länsövergripande nätverk som samverkar kring modersmålsundervisning och utveckling. Information, samarbete och dialog med rektorer inom Västerviks kommun är andra viktiga delar i uppdraget. Du ansvarar även för att ta fram statistik samt annan information som efterfrågas. Tjänsten är direkt underställd Barn- och utbildningschef med placering på Esplanaden.

Vi söker dig som sätter det nära ledarskapet i centrum. Din nyfikenhet skapar en förståelse för elevers vardag, medarbetares utmaningar och kompetens. I din roll som chef för modersmålsundervisningen är du närvarande och delaktig i det dagliga arbetet. Du anstränger dig för att skapa goda förutsättningar för alla elevers kunskapsutveckling och för det systematiska elevhälsoarbetet.

En förutsättning för en god verksamhet är ditt intresse och engagemang för frågor som rör friskfaktorer för en god arbetsmiljö för medarbetare och elever. En välfungerande dialog med de fackliga organisationerna är en förutsättning för den goda arbetsmiljön.

Din kompetens


Vi söker dig som har akademisk utbildning inom pedagogik eller ledarskap. Du behöver även ha tidigare erfarenhet av integrationsarbete.

Om du har tidigare arbetslivserfarenhet av att ha arbetat i arbetsledande befattning så ser vi detta som meriterande. Det är även meriterande om du har kunskap om modersmålsundervisning, modersmålsstöd samt studiehandledning.

Tidigare arbetserfarenhet inom skolväsendet och goda kunskaper avseende aktuella styrdokument är något som vi ser mycket positivt på.

Tjänsten kräver att du självständigt kan arbeta mot uppsatta mål, strukturera ditt arbete och fatta beslut. Det är också viktigt att du har förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt, säkerställa att information når fram och är mån om uppföljning. Du har en god samarbetsförmåga och har lätt för att arbeta relationsskapande gentemot dina medarbetare och andra samarbetsgrupper inom förvaltningen. Du har goda kunskaper i hur kultur och grupptillhörighet påverkar alla människor och har detta i tankarna när du planerar och fattar beslut.

Du är en engagerad ledare som kan inspirera och entusiasmera dina medarbetare i arbetet mot att nå uppsatta mål i den pedagogiska verksamheten. Som ledare i vår organisation ser vi att du är en trygg, närvarande och stabil person med en hög grad av personlig mognad. Du har en god pedagogisk insikt och lätt för att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv och hitta lösningar och skapa utveckling.

Övrigt


Ansökan omfattas av registerkontroll och du måste visa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning.

Behöver du hjälp att hitta bostad försöker vi hjälpa dig med det. Inflyttarservice i Västerviks kommun hjälper till med tips, information och kontakter för arbete, bostad, skolor med mera. Inflyttarservice anordnar också återkommande träffar för nyinflyttade för att ge möjlighet att lära känna nya människor och en snabbare väg in i livet i Västervik.

Är du nyfiken på Västervik, besök den här länken! https://www.vastervik.com/flytta-till-vastervik/hittahem/

Läs mer om vad Västerviks kommun kan erbjuda dig som anställd hos oss www.vastervik.se/jobba-hos-oss

Välkommen med din ansökan till oss!

Information

Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida. Du söker tjänsten genom att klicka på Sök jobbet nedan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Arbetsgivare:

Barn- och utbildningsförvaltningen

Region:

Västervik

Anställningsform:

Tillsvidare

Omfattning:

80%

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag:

2023-12-03

Kontaktpersoner:


Annonsen publicerades fredag 10 november 2023 av Johan Magnusson

Sidan senast granskad den 19 september 2023

Information

Barn och unga som talar ett annat modersmål än svenska hemma har rätt till undervisning i det språket. I förskolan erbjuds modersmålsstöd. Det är viktigt för Västerviks kommun att barn och elever ska kunna sitt modersmål så bra att de kan ta till sig andra språk. De ska kunna känna stolthet i att hantera två kulturer, två språk och se det som en tillgång.