Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Deltidsbrandman, Rib Loftahammar

Räddningstjänsten har en ledande och samordnande roll i kommunens trygghets- och säkerhetsarbete och vi söker nu personal.

Vid våra deltidsavdelningar i är det fyra grupper som ansvarar för en dygnet runt beredskap.

Räddningstjänsten söker personal till pooltjänst alt ordinarie tjänst. Pooltjänst innebär att man avlastar ordinarie personal vid vissa tillfällen men man ansvarar inte för någon egen jourtid. När det blir ordinarie tjänster lediga får den som har pooltjänsten ett fast schema. En ordinarie tjänst innebär att man ansvarar för beredskap sammanlagt sju dygn på en fyraveckorsperiod.

Vid larm då du är i beredskap så är anspänningstiden fem minuter, det vill säga tiden från det att larmet går till att du ska vara på väg till räddningstjänstuppdraget. Det är därför viktigt att du bor på orten och gärna arbetar där.

Som deltidsbrandman/räddningstjänstpersonal i beredskap, RIB, kommer du att jobba i grupp med samhällsviktiga funktioner och omväxlande arbetsuppgifter. Som RIB-anställd har du en annan huvudanställning och huvudarbetsgivare. Du har beredskap och larm och utöver det så tillkommer övning ca 50 timmar om året.

Vi söker dig som har god förmåga att arbeta i grupp, är stresstålig och praktiskt lagd. Du har en hög grad av personlig mognad. Du är självgående och flexibel och är uthållig i utmanande omständigheter. Det är också viktigt att du är duktig på att kommunicera med människor och är serviceinriktad.

Denna ansökan kommer leda till att du bjuds in till ett möte där du får mer information om tjänsten.

Välkommen med din ansökan!


UtbildningskravB-körkort

Erfarenhetskrav
Inga förkunskaper krävs den som anställs kommer få den utbildning som tjänsten kräver.
Den person som blir aktuell för tjänsten ska vara medicinskt godkänd hos vår företagshälsovård för att bli anställd. I början av anställningen är det obligatoriskt att gå kompetensutbildning för deltidsbrandman. Grundutbildningen är ca 4 veckor. Du får lön under utbildningstiden. Därefter kommer du kunna gå i tjänst och ha beredskap. Under första året ska du vara beredd på att ta c-körkort och söka vidareutbildning.

Kunskapskrav
Goda kunskaper muntligt och skriftligt i svenska språket.
Simkunnig

Övriga krav
God fysisk kondition.
Hälsa för att klara de lagstadgade hälsokraven för brandmän.
Möjlighet att ta C-körkort.

Kompetenser
Personlig mognad
Flexibel
Uthållig
Samarbetsförmåga
Serviceinriktad
Kreativ

Information

Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida. Du söker tjänsten genom att klicka på Sök jobbet nedan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Arbetsgivare:

Räddningstjänsten Loftahammar

Region:

Västervik

Anställningsform:

Tillsvidare

Omfattning:

Minst 100h/år

Tillträde:

2024-02-01

Sista ansökningsdag:

2024-01-17

Kontaktpersoner:


Annonsen publicerades måndag 6 november 2023 av Sara Stenbeck

Sidan senast granskad den 19 september 2023