Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Uppdaterad 04 september, 08:49

Vi bygger om webbplatsen

Hoppsan hejsan! Här är det lite rörigt eftersom att vi bygger om vår webbplats. Men det kommer bli såå himla bra sen! Vi bygger om webbplatsen
Hoppa till innehåll

Handledning inom förskole- och lärarutbildning, 7.5 hp

Den här kursen vänder sig till dig som är, eller vill bli VFU-handledare, där du tar emot VFU-studenter som läser till förskollärare eller till lärare.

I kursen behandlas teoretiska perspektiv på handledning och handledarrollen. Praktiknära handledningsstrategier utgör också en del av kursinnehållet. Dessa teorier och strategier används för att förstå och hantera olika handledningssituationer. Kursen belyser och synliggör förskollärares och lärares eget yrkeskunnande i syfte att problematisera detta i kommande handledningssituationer.

Handledarens formella bedömningsuppdrag diskuteras utifrån formuleringar i gällande centrala och lokala direktiv. Detta knyts sedan till vad den delen av handledningsuppdraget innebär i praktiken. Olika etiska aspekter och förhållningssätt diskuteras och analyseras för att förstå de utmaningar som handledning innebär.

Start: Våren 2023
Studietakt: 12% (åttondelsfart)
Studieform: Kursen har två obligatoriska träffar men erbjuder även möjligheten att delta vid tre ytterligare närvarotillfällen. Det innebär en möjlighet att se föreläsningar och ta del av seminarier och uppgifter via en digital lärplattform.
Behörighetskrav: Förskollärarexamen, lärarexamen, examen avsedd för fritidshemmet, yrkeslärarexamen eller folkhögskollärarexamen.

Så fungerar det

För dig som är lärare i Västerviks kommun och vill läsa kursen, kan du du studera på hemmaplan och samtidigt ha möjligheten att använda Campus Västervik som:

  • studieplats
  • låna dator
  • göra utskrifter
  • göra grupparbeten med studiekamrater,
  • använda vårt bibliotek med kurslitteratur
  • få stöd av Campus egen koordinator för lärarutbildning, som finns på plats hos oss för att svara på dina frågor och funderingar.

Läs mer om kursen på LiU:S webbplats

Sidan senast granskad den 13 oktober 2022