Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Uppdaterad 04 september, 08:49

Vi bygger om webbplatsen

Hoppsan hejsan! Här är det lite rörigt eftersom att vi bygger om vår webbplats. Men det kommer bli såå himla bra sen! Vi bygger om webbplatsen
Hoppa till innehåll

Handledning i verksamhetsförlagd utbildning 7.5 hp

Kursen ger en fördjupad kunskap om och problematiserar handledning av studenter. Du får också möjlighet att analysera och värdera dig själv som handledare och ditt eget lärande.

I kursen fokuseras även hur våra normer och värderingar påverkar oss i relation till handledningsprocessen. Kursen är uppdelad i tre moduler där din roll som handledare, bedömning av handledningsaktivitet och den praktiska handledningsprocessen behandlas, reflekteras och examineras. Du arbetar självständigt med litteraturen och det undervisningsmaterial som finns att tillgå på kursens hemsida.

Examinationsuppgifterna diskuteras i studentgrupper vid högskoleförlagda seminarium. Kursen är tvärprofessionell, vilket innebär att deltagare från olika vårdområden deltar. Kursen läses på halvfart med en schemalagd dag per vecka, fredag. Under kursen studeras kunskapssyn och kunskapsformer, kommunikation, relationer i handledningsprocessen, handledningsteorier och metoder för handledning.

Kursen fokuserar även handledningsprocessens faser samt styrdokument för handledning. Under hela kursen diskuteras betydelsen av ett normmedvetet perspektiv.

Läs mer om kursen på HV:s webbplats

Sidan senast granskad den 6 februari 2023