Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Uppdaterad 04 september, 08:49

Vi bygger om webbplatsen

Hoppsan hejsan! Här är det lite rörigt eftersom att vi bygger om vår webbplats. Men det kommer bli såå himla bra sen! Vi bygger om webbplatsen
Hoppa till innehåll

Energiingenjör 400 YHP

Vill du vara med och bidra till en hållbar utveckling inom en framtidsbransch? Då ska du välja FEI:s yrkeshögskoleutbildning till energiingenjör! Du lär dig om energi-, teknik- och klimatfrågor för att på olika sätt kunna skapa energieffektiva lösningar.

Vad är en Energiingenjör?

Som energiingenjör öppnar sig många möjligheter i en expansiv framtidsbransch! Du arbetar med att hitta nya, och utveckla befintliga, energieffektiva lösningar för ett hållbart samhälle. Du får dessutom möjligheten till flexibilitet och variation genom både fältarbete och kontorsjobb.

Exempel på befattningar på kommande yrkesroll kan vara energiingenjör, energirådgivare, energispecialist, energistrateg eller projektledare inom hållbara system.

Så fungerar det

Utbildningen är på heltid. Två dagar i veckan genom föreläsningar, övrig tid ägnar du åt egna studier i kombination med grupparbeten. På Campus Västervik kan du tillsammans med dina studiekamrater ta del av föreläsningarna via videolänk och också använda öppna ytor och grupprum för egna studier. Ett sådant utbyte med andra ökar dina chanser att lyckas med studierna. Föredrar du att delta i studierna hemifrån så är det också möjligt. Föreläsningarna sänds både live och kan ses i efterhand.

Efter avslutad utbildning kommer du som studerat ha:

  • Kunskaper om energikällor, energiförsörjningssystem, och om kedjan från energiproduktion till distribution och förbrukning
  • Färdigheter i att planera och genomföra energikartläggningar och energieffektiviseringsåtgärder
  • Kompetens för att självständigt kunna bedöma och värdera olika energiförsörjningslösningar och energibesparande åtgärder utifrån ekonomiska och hållbarhetsmässiga perspektiv

Lärande i arbete – LIA

Utbildningen består till 23 veckor av praktik, s.k. Lärande i arbete (LIA). LIA är en viktig framgångsfaktor för utbildningen. Den ger dig tillfälle att arbeta praktiskt inom yrkesområdet och därigenom möjligheter att tillämpa nyvunna kunskaper i ett skarpt läge. Du söker själv din LIA med stöd från skolan. Det finns en stark efterfrågan av denna yrkesroll i alla de regioner där utbildningen ges.

Läs mer om energiingenjör på fei.se

Sidan senast granskad den 13 oktober 2022