Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Uppdaterad 04 september, 08:49

Vi bygger om webbplatsen

Hoppsan hejsan! Här är det lite rörigt eftersom att vi bygger om vår webbplats. Men det kommer bli såå himla bra sen! Vi bygger om webbplatsen
Hoppa till innehåll
Bild på en hand som håller i ett litet träd. Symboliserar att växa.

VFU och LIA

I många av våra utbildningar ingår praktik (VFU eller LIA) i en relevant verksamhet. Att ta emot studenter innebär många fördelar, inte minst i arbetet med att hitta rätt kompetens till arbetsplatsen.

Det är under dessa perioder studenten får en djupare inblick i arbetslivet, en chans att förena teori och praktik och möjlighet att utveckla kunskaper inom sitt framtida yrke. Under en praktikperiod har verksamheten en nyckelroll, i form av att handleda studenterna under deras lärandeprocess. Genom handledd praktik får studenten en fördjupad förståelse för yrkets olika sidor. För verksamheten finns många fördelar med att ta emot studenter på praktik, bland annat:

  • Möjligheten att lära känna en framtida medarbetare och
  • utveckla studentens kunskaper utifrån verksamhetens perspektiv samt
  • möjlighet att ta del av studentens aktuella kunskaper från utbildningen

För oss på Campus Västervik är det viktigt att ha regelbunden dialog och samverkan med verksamheten, kring VFU och LIA. Bland annat för att din verksamhet ska känna till aktuella VFU- och LIA-perioder, så att ni kan vara så förberedda som möjligt på att ta emot våra studenter. Campus Västervik håller i samordningen för VFU- och LIA-platser för flera utbildningsprogram:

  • Lärarprogrammet
  • Socionomprogrammet 
  • Socialpsykiatrisk vård
  • Systemutveckling- IT och samhälle
  • Specialistsjuksköterska
  • Redovisningsekonom

Undantag är Sjuksköterskeprogrammet där Linnéuniversitetet har ansvar för VFU-koordinering, samt Redovisningsekonom, där vi men ibland också studenten själv tar kontakt med verksamheten kring sin LIA-praktik.

Inför period tar en koordinator hos oss kontakt med verksamheten. Men om du har frågor och är intresserad av att veta mer, går det alltid bra att kontakta oss.

Sidan senast granskad den 13 oktober 2022