Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Uppdaterad 04 september, 08:49

Vi bygger om webbplatsen

Hoppsan hejsan! Här är det lite rörigt eftersom att vi bygger om vår webbplats. Men det kommer bli såå himla bra sen! Vi bygger om webbplatsen
Hoppa till innehåll

Om högskola och universitet

Att börja studera på en högskola eller ett universitet är ett stort steg i många människors liv. Skillnaden från att läsa på gymnasiet är ganska stor, det är mer ”frihet under ansvar” då det innebär en hel del självstudier.

Att plugga vidare ger dig möjligheten att skaffa dig nya kunskaper och erfarenheter, kanske flytta hemifrån till en ny stad och träffa nya människor. Din tid som studerande kommer förmodligen vara några av ditt livs roligaste år! Och högskole- eller universitetsutbildningen du får, ökar chanserna betydligt till ett mer kvalificerat arbete.

På högskolor och universitet kan du välja mellan att läsa fristående kurser, hela utbildningsprogram eller så kan du själv utforma din egen utbildning. Du kan läsa på heltid, halvfart, kvartsfart eller på distans. Möjligheterna är många!

Sidan senast granskad den 14 juni 2022