Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Kompetensförsörjningsdagen i norra Kalmar län

Varmt välkommen till Gränsö Slott i Västervik den 25 oktober och Kompetensförsörjningsdagen i norra Kalmar län! Hur hittar vi ny kompetens när den arbetsföra befolkningen minskar? Hur behåller vi den vi har när konkurrensen hårdnar? Kan vi tänka annorlunda och nytt?

Sex kommuner i samverkan i norra Kalmar län, tillsammans med Region Kalmar län, och i samverkan med Företagarna och Tjustbygdens Sparbank.

Program

9.00 Inledning och uppstart av nätverkandet.
Dagen inleds av Harald Hjalmarsson, kommunstyrelsens ordförande Västerviks kommun och regionråd Karin Helmersson, Region Kalmar län. Jerry Engström Campuschef och hedersdoktor Högskolan Väst är vår konferencier och kommer ta oss genom dagen på bästa sätt. Vår facilitator Mette Lindgren-Helde kommer se till att vi möts, pratar, skrattar och är produktiva tillsammans. 

9.30 - 11.15 Framtidssäkrad kompetensförsörjning. Kairos Future,
Automation, ökande hållbarhetskrav och digitalisering är bara ett axplock av flera trender som påverkar framtidens arbetsliv. Hur kommer dessa att påverka vilka kompetenser som blir allt viktigare i framtiden? Det är en av flera frågor Cecilia Löfgreen, senior konsult och framtidsstrateg, kommer angripa i sin föreläsning om framtidssäkrad kompetensförsörjning. 

11.15 - 12.15 Platsens attraktivitet
Helena Renström, marknadschef för Skellefteå kommun. Platsvarumärkets betydelse för att vända befolkningstrenden och strategiska arbetet med kompetensattraktion.

12.15 - 13.15 Lunch på slottet

13.15 - 14.15 Platsens attraktivitet 
Region Kalmar län presenterar “Flytta Hit”, en regional satsning för att attrahera kompetens till länet. Vad har man gjort och varför? Lokalproducerad forskning med bäring på kompetensförsörjning utifrån ett landsbygdsperspektiv, Campus Västervik och Jönköpings universitet. 

14.15 - 16.00 Bredda rekrytering
Inspirerande lokala exempel som jobbar klokt och strategiskt för att bredda sin rekryteringsbas. 

Allbrightstiftelsens VD Amanda Lundeteg avslutar dagen med ett inspirerande och tankeväckande föredrag med fokus på mångfald och inkludering som affärsstrategi. Konkret fakta och tips så vi kan dra nytta av alla kompetenser på jobbet och vinner med ett mångfaldsperspektiv och jämlikhetstänk. 

16.00 - 16.30 Slutspurt
Vi får en sammanfattning av dagens samverkansarbete och knyter de sista kontakterna innan dagen avslutas.

Detta varvat med:

  • goda exempel från näringslivet på mod, innovation och nytänk inom kompetensförsörjning i vår del av länet
  • kloka och konstruktiva dialoger som ger oss möjlighet att nätverka och arbeta tillsammans.

Anmälan

  • Anmäl dig idag för att försäkra dig om din plats! Kostnad 600 :-/person ex moms.
  • Sista anmälningsdag är 11 oktober.
  • Du kan avboka kostnadsfritt fram till 25 september.

Klicka för att komma till anmälningsformuläret

Dagen anordnas av Västervik kommun och Region Kalmar län

Västerviks kommuns- och region Kalmar läns logotyper

 

Sidan senast granskad den 30 maj 2023