Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Startsida [snabbkommando alt 1] Sökfunktion [snabbkommando alt 4]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Rätt kompetens

Det treåriga ESF-finansierade projektet ”Rätt kompetens” arbetar nära projektet Campus i Småland 2030 och är ett samverkansprojekt i norra Kalmar län mellan Västervik, Vimmerby och Hultsfreds kommuner. Projektet arbetar med att utveckla och erbjuda fortbildning i samverkan med högskolor och universitet. Via samverkan utvecklar projektet relevanta, attraktiva och flexibla nätbaserade högskolekurser för företag och offentlig verksamhet i norra Kalmar län, med mål att möta arbetsmarknadens framtida kunskaps- och kompetensbehov.

Kortare kurser med högskolepoäng

Västerviks, Vimmerbys och Hultsfreds campus ska genom projektet erbjuda ”Kortkurser”, kurser med högskolepoäng som är behovsanpassade för företag och organisationer.
En av projektets samarbetspartner för att möta företagens specifika kunskapsbehov är Högskolan Väst och dess projekt ProdEx, som riktar sig till produktionsteknik för anställda inom tillverkningsindustrin. Om de anställda saknar högskolebehörighet erbjuds de validering för sin arbetslivserfarenhet.

Projektets målsättning till hösten 2021

Målsättningen för Rätt kompetens är att samverka med minst 30 företag och offentliga organisationer, vilka får möjlighet att kompetensutveckla sin personal.
Projektets mål är att erbjuda närhet geografiskt till högre studier, flexibelt och nätbaserat lärande för att säkra företags och offentligt verksamhetsbehov av kvalificerad arbetskraft och kompetensutveckling inför framtiden. Att erbjuda behovsanpassade kortkurser med högskolepoäng i närhet på campus Västervik, Vimmerby och Hultsfred tror vi skapar en positiv utveckling både för företag och organisationer och så även för arbetstagaren.

Sidan senast granskad den 14 juni 2022
Innehållsansvarig: Beatrice Ström