Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Startsida [snabbkommando alt 1] Sökfunktion [snabbkommando alt 4]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Specialistsjuksköterska med inriktning mot barn och unga startar i höst

2023-01-19

Campus Västervik kommer att erbjuda ytterligare en inriktning för den som vill utbilda sig till specialistsjuksköterska. Inriktning blir mot hälso- och sjukvård för barn och ungdomar. Programmet startar i höst och bedrivs, likt de andra inriktningarna, av Högskolan Väst. Ansökan till programmet öppnar den 15 februari.

Programmet innebär studier i omvårdnad på avancerad nivå och ger fördjupade kunskaper inom komplex omvårdnad till svårt sjuka barn och ungdomar och deras familjer, samt i att möta och hantera barns och ungdomars hälsa och ohälsa inom barnhälsovård och elevhälsan.

– Vi är glada att nu kunna erbjuda en femte inriktning inom utbildning till specialistsjuksköterska på Campus Västervik. Den här avancerade kompetensen gentemot barn och ungdomar behövs, både inom våra kommunala och regionala verksamheter, säger Jerry Engström, campuschef på Campus Västervik.

Utbildningen blir på deltid, 50 procent, vilket kan ge goda möjligheter att kombinera arbete med studier.

– Undervisningen blir på plats här på Campus Västervik en dag i veckan och resten av tiden, upp till halvtid, går till egna studier och grupparbeten. Den verksamhetsförlagda utbildningen kommer också att framför allt genomföras här, med undantag för en VFU-period som måste vara på ett universitetssjukhus, säger Maria Skarin, utbildningskoordinator på Campus Västervik.

Redan till kommande hösttermin startar programmet, som går att söka till från och med den 15 februari. På Campus Västerviks utbildningssidor finns gott om information kring utbildningens innehåll, förkunskapskrav, hur det fungerar att studera på Campus Västervik med mera: Specialistsjuksköterska med inriktning mot hälso- och sjukvård för barn och ungdomar, 60 hp

Kontakt

Utbildningskoordinator
Maria Skarin
0490–25 41 40