Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Uppdaterad 04 september, 08:49

Vi bygger om webbplatsen

Hoppsan hejsan! Här är det lite rörigt eftersom att vi bygger om vår webbplats. Men det kommer bli såå himla bra sen! Vi bygger om webbplatsen
Hoppa till innehåll

Studentföreningen EAST ska sätta fart på Västerviks studentliv

2023-09-04

I veckan blev alla papper klara – Västervik har fått en ny studentförening! Tack vare fem studenter på Campus Västervik finns nu en förening som bland annat ordnar aktiviteter, evenemang och fester för studenterna. Den turkosa overallen är på plats – nu hoppas arrangörerna på många medlemmar!

Terminen har precis dragit igång på Campus Västervik. För fem studenterna är det ett gyllene tillfälle att gå runt och informera om EAST – Västerviks studentförening, som de precis har startat. En av de fem är Mathias Lindström, 23 år. Han flyttade till Västervik från Västerås förra året för att läsa utbildningen Systemutveckling – IT och samhälle på Campus. Då trodde han att inte att ett studentlivet skulle vara så viktigt.

Jag tänkte inte så mycket på studentlivet, utan trodde att vi i klassen skulle hitta på saker och att det skulle räcka, säger Mathias Lindström.

Och de var några stycken i Mathias klass som gärna sågs vid sidan av studierna. Moa Olsson Holfve, 23, inflyttare från Trosa, var en av dem. De andra i ”gänget” heter Isabell Hallebjörk, 23, Margarita Kiurtsidu, 26, och Agnes Persson, 24 år. Alla tre från Västervik men som såg fram emot att lära känna fler studenter på Campus. 

Men det var alltid bara vi från klassen som sågs, säger Moa Olsson Holfve. Det var svårt att få kontakt med andra studenter. En kväll i våras satt vi på Pinchos och tyckte att det var lite deppigt.

Då pratade vi om att det vore roligt att starta en studentförening, säger Mathias Lindström. Och om vi skulle hinna till terminsstarten behövde vi börja direkt. Det var nu eller aldrig. Nu kör vi!

Sagt och gjort. Vännerna insåg snart det krävdes mycket arbete för att nå i mål.

Det blev mycket samtal och lång väntan i telefonköer, berättar Isabell Hallebjörk.

”Våga gå med nu”

Men nu i veckan blev allt klart. Nästan.

Nu behöver vi fler medlemmar, för ingen studentförening utan studenter! säger Isabell.

Mathias Lindström tipsar andra studenter om att gå med tillsammans.

Vänta inte, våga gå med nu. Det är vi som tillsammans gör en bra studentförening och det kommer att bli kul! hälsar han.

Föreningens aktiviteter har redan dragit igång, bland annat med Kubb i Stadsparken. Framöver väntar informationsdag, rundvandring, femkamp och inte minst Insparksfest för Campus nya studenter. Alla aktiviteter och evenemang kommer att läggas ut på sociala medier. Där finns också information och blankett för den som vill bli medlem.

Kontakt

Besök EAST på Facebook eller Insagram: @east_vsf
E-post: east.vsf@gmail.com

Bra att veta om EAST – Västerviks studentförening

  • Syftet med föreningen är att främja gemenskap och sammanhållning bland studenter på Campus Västervik
  • EAST arrangerar aktiviteter och evenemang och erbjuder medlemmarna olika förmåner och möjligheter att påverka studentlivet i Västervik
  • För att bli medlem i föreningen måste du vara student på Campus Västervik och betala medlemsavgiften
  • Föreningen får stöd från Tjustbygdens sparbank och samarbetar med Vikens bar i Västervik, där flera aktiviteter kommer att hållas. Vikens kommer också att erbjuda studentrabatter
Sidan senast granskad den 4 september 2023