Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Uppdaterad 04 september, 08:49

Vi bygger om webbplatsen

Hoppsan hejsan! Här är det lite rörigt eftersom att vi bygger om vår webbplats. Men det kommer bli såå himla bra sen! Vi bygger om webbplatsen
Hoppa till innehåll

Höstterminen är igång! ”Roligt att gå en kreativ utbildning”

2023-08-23

På Campus Västervik hörs återigen det ljuva ljudet av studenter i korridorerna. Det är både nya och välbekanta ansikten som är här. För förskollärarstudenterna i klassen FSK-21 rivstartar första dagen med ett grupparbete om superhjältar.

Höstterminen startar nu för blivande sjuksköterskor, lärare, socionomer, systemvetare med flera. Inför kommande läsår kan vi välkomna 124 nya studenter. Av dessa personer har närmare 30 flyttat hit från en annan kommun än Västervik. Medan de nu blir introducerade för utbildningen och varandra, sätter andra direkt igång med sina arbeten. I det som kallas Bildsalen på Campus har en grupp förskollärarstudenter fullt sjå med att klippa, klistra och limma.

Vi skapar grejer till en film där barn ska vara kompissuperhjältar, förklarar Marlene Andersson.

I Marlenes grupp ingår också Viktoria Hansson, Alexander Karlsson och Sally Lind. De går i klassen FSK-21, vilket innebär att de har tre terminer kvar på sin utbildning.

Det är en rolig utbildning, säger Viktoria Hansson. Det bästa är blandningen av kreativt och teoretiskt arbete.

Förskollärarprogrammet startade 2019 på Campus Västervik men i år finns också flera nyheter i programutbudet: Grundlärare i årskurs 4–6, Specialistsjuksköterska inriktning barn och unga, Specialistundersköterska och Tekniskt basår startar för första gången. 

Sidan senast granskad den 23 augusti 2023