Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor
Bild på ett vitt huvud med rosa bakgrund och stämpeln för FoU-miljön, samt Campus Västerviks logga

Föreläsning om barn och ungas psykiska hälsa under pandemin

Arbetar du på gymnasiet eller högstadiet? Då kan denna föreläsning vara intressant för dig! Campus Västervik FoU erbjuder en digital föreläsning från ett färskt forskningsprojekt om barn och ungas psykiska hälsa under pandemin.

Föreläsningen vänder sig främst till lärare och skolpersonal i högstadie- och gymnasieskolor i Vimmerbys, Västerviks och Hultsfreds kommuner. Det är en stor förändring av vardagen för barn och unga som skett under pandemin med distansutbildning och restriktioner, som påverkar deras psykiska hälsa. Genom att öka kunskaperna om detta kan vi på olika sätt underlätta för våra ungdomar.

Föreläsare är Emma Sorbring, professor i barn- och ungdomsvetenskap vid Högskolan Väst och vetenskaplig ledare på Campus Västervik FoU. Emma Sorbring har forskat inom området och föreläsningen handlar om främst ungas, men i vis mån också barns, erfarenheter och välmående under pandemin i relation till utvecklingen under tonåren.

Det är aktuellt just nu under pågående pandemi, varför föreläsningen erbjuds redan den 5 maj.

Datum tid och plats 

  • Datum: Onsdagen 5 maj
  • Tid: Klockan 13.30 – 14.30
  • Plats: Vi träffas via det digitala mötesverktyget Zoom. Du som anmäler dig till föreläsningen får länken skickad till dig dagen innan (4 maj) till din e-post som du uppger i anmälan.

Anmäl dig senast 3 maj

Sidan senast granskad den 22 april 2021
Innehållsansvarig: Beatrice Ström