Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Socialministern besökte Campus Västervik: ”Ni ska ha en enorm eloge”

Kontakta oss

Receptionens öppettider

Måndag - Torsdag 07.30 - 16.00
Fredag: 07.30 - 15.00
Lunchstängt: 11.45 - 12.45

Telefon

0490 - 25 40 90 

Besöksadress

Östersjövägen 8

Postadress

593 32 Västervik

Kontakta Västerviks kommun

2022-04-12

På måndagen besökte Socialminister Lena Hallengren Campus Västervik. Hon fick bland annat höra hur verksamheten har utvecklats de senaste åren och deltog i samtal kring Campus ambitioner att satsa mer på området E-välfärd.

Lena Hallengren har besök Campus Västervik ett antal gånger tidigare. Under måndagens besök noterade hon att mycket har hänt sedan det senaste besöket.

– Campus Västervik har gjort en helt otrolig resa och ligger i fronten för arbetet med decentraliserad utbildning. Inga andra har kommit så här långt, sade hon under mötet på campus, där campuschef Jerry Engström och biträdande campuschef Michaela Ericsson deltog, liksom regionråd Angelica Katsanidou och riksdagsledamot Tomas Kronståhl (S).

Forskningen en kvalitetsstämpel

Jerry Engström och Michaela Ericsson gav exempel på hur campus har vuxit de senaste åren. Från 400 utbildningsplatser och sex utbildningsprogram 2016, till över 700 platser och 28 utbildningsprogram i dag samt en forskningsverksamhet. Att Campus Västervik blir beviljat medel för forskning ser Hallengren som en kvalitetsstämpel.

– Ni ska ha en enorm eloge på campus och kommunen för allt ni har gjort och gör. Vår inställning är att det ska gå att genomföra högre studier också på landsbygden. Vi måste fortsätta det här arbetet. Det är nödvändigt också för hela landet, sade hon.

Campus Västervik planerar för att utöka sitt arbete med högre utbildning och forskning inom området e-välfärd. Syftet är att förstärka möjligheterna för människor att ta dela av välfärden på lika villkor, oavsett var man bor. Under mötet med socialministern diskuterades hur regeringen kan ge stöd i arbetet.

–Universitet och högskolor behöver samverka med Campus Västervik och andra lokala campus som visar att man gör det här med god kvalitet. Det behöver finnas tillräckligt med utbildningsplatser. Vi behöver förklara att den här möjligheten finns och lyfta det här perspektivet, sade Lena Hallengren.

Kontakta oss

Receptionens öppettider

Måndag - Torsdag 07.30 - 16.00
Fredag: 07.30 - 15.00
Lunchstängt: 11.45 - 12.45

Telefon

0490 - 25 40 90 

Besöksadress

Östersjövägen 8

Postadress

593 32 Västervik

Kontakta Västerviks kommun