Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Campus Västervik i strategiskt partnerskap med Högskolan Väst

Kontakta oss

Receptionens öppettider

Måndag - Torsdag 07.30 - 16.00
Fredag: 07.30 - 15.00
Lunchstängt: 11.45 - 12.45

Telefon

0490 - 25 40 90 

Besöksadress

Östersjövägen 8

Postadress

593 32 Västervik

Kontakta Västerviks kommun

2021-10-29

Campus Västervik och Högskolan Väst har under många år samverkat för att erbjuda högre utbildning och forskning i Västerviks kommun. Nu har aktörerna valt att fördjupa och utveckla sin samverkan genom att ingå så kallat strategiskt partnerskap. Detta firades under en ceremoni på fredagen på Högskolan Väst i Trollhättan.

Under ceremonin, som hade budskapet ”Tillsammans gör vi skillnad!”, tecknade Högskolan Väst och Campus Västervik sitt partnerskapsavtal. Aktörerna ska arbeta ihop inom bland annat forskning, utbildning och innovation. Högskolan Väst tecknade vid samma tillfälle partnerskapsavtal med ytterligare fem aktörer.

– Det är en stor dag och känslan just nu är helt fantastisk! Hela högskolans verksamhet vilar på att skapa kunskap i samverkan. Partnerskapen blir som en slags avsiktsförklaring som visar att båda parter vill och kan utbyta kunskap tillsammans. Det blir också tydligt att de olika organisationerna vill göra konkret nytta för varandra och för samhället i stort, säger Martin Hellström, rektor på Högskolan Väst.

”Det här är stort för Västervik”

Partnerskapet ska genomsyras av ömsesidighet och båda parter ska vilja satsa gemensamt mot de mål som de har enats om. Ledningen för såväl Högskolan Väst som Campus Västervik deltar aktivt i samverkan.

– Det känns väldigt hedrande att vi, som första kommun i landet, har blivit utnämnda till strategisk partner med Högskolan Väst. Detta ger oss en stabil, strukturerad och långsiktig grund att stå på i vårt samarbete, och en stor utvecklingspotential med utökade möjligheter att erbjuda högre utbildning och forskning till våra kommuninnevånare och verksamheter. Det här är stort för Västervik, säger Jerry Engström, campuschef Campus Västervik.

Högskolan Väst och Campus Västervik har samverkat i över 20 år.

– Det strategiska partnerskapet är ett erkännande för att vi har samverkat på ett mycket bra sätt under lång tid. Nu ökar vi farten och förbinder vi oss till att gå vidare och ta arbetet till en ny nivå. Det blir fler utbildningar och på högre nivå, det blir mer forskning och vi utvecklar ny teknik för att kunna nå ut till fler studenter i Västervik, säger Martin Hellström, rektor på Högskolan Väst.

I arbetet med avtalen har det också varit viktigt att aktörerna delar värdegrund, arbetar för ett hållbart samhälle och kommer från olika sektorer i samhället. Även långsiktighet har varit ett viktigt kriterium då samverkan är flerårig.

Kontakta oss

Receptionens öppettider

Måndag - Torsdag 07.30 - 16.00
Fredag: 07.30 - 15.00
Lunchstängt: 11.45 - 12.45

Telefon

0490 - 25 40 90 

Besöksadress

Östersjövägen 8

Postadress

593 32 Västervik

Kontakta Västerviks kommun