Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Systemutveckling - IT och samhälle, 180 hp

Kontakta oss

Receptionens öppettider

Måndag - Torsdag 07.30 - 16.00
Fredag: 07.30 - 15.00
Lunchstängt: 11.45 - 12.45

Telefon

0490 - 25 40 90 

Besöksadress

Östersjövägen 8

Postadress

593 32 Västervik

Kontakta Västerviks kommun

Bild på två studenter, en tjej och en kille som tittar på en skärm och ser glada ut.

Inom IT hittar du de mest spännande framtidsjobben. Igår var det mobilappar, idag pratar man om artificiell intelligens, Virtual Reality och Cyber Security.

Överallt går vi över till en digitalisering som behöver många olika kunskaper inom IT, allt från programmering till att förstå vad för IT vi behöver. Programmet gör dig redo för framtiden - dessutom kan du själv välja att fördjupa dig antingen inom Systemutveckling och programmering eller Verksamhetsutveckling med IT.

Om utbildningen

Systemutveckling IT och Samhälle ger dig kunskaper inom IT som gör det möjligt att välja arbete efter de intressen som du har. Du kommer att vara del av IT-områdets utveckling där det hela tiden växer fram nya sätt att digitalisera tjänster och använda IT - detta öppnar möjligheter såväl nationellt som internationellt och kräver ny kompetens.

Under första delen av utbildningen får du en bred grund inom systemutveckling och IT. I den senare delen av utbildningen kan du fördjupa dig för att få spetskunskaper inom ett av två områden:

  • Systemutveckling: du fokuserar på modern systemutveckling där du programmerar, designar och utvecklar webbplatser och mobilappar, lär dig koppla samman datorsystem och bygger spännande applikationer i Virtual Reality.
  • Verksamhetsutveckling med IT: du lär dig att bygga IT-system som passar till människor och organisationer utifrån deras behov och förutsättningar. Du testar på vad automatisering i en verksamhet med så kallade robotar innebär.

Så fungerar det

Utbildningen är på heltid.Undervisningen är på plats på Campus Västervik, övrig tid ägnar du åt egna studier i kombination med grupparbeten. På Campus Västervik kan du tillsammans med dina studiekamrater ta del av livesända föreläsningar i våra studios och även använda våra öppna ytor och grupprum för egna studier. Ett sådant utbyte med andra ökar dina chanser att lyckas med studierna.

Arbetsliv

Studenter som läst utbildningen arbetar med IT på många olika arbetsplatser. Det är lätt att få spännande jobb och att utvecklas inom de områden som intresserar dig.

Läs mer om programmet på HV:s webbplats

Sidan senast granskad den 15 mars 2022
Innehållsansvarig: Beatrice Ström

Kontakta oss

Receptionens öppettider

Måndag - Torsdag 07.30 - 16.00
Fredag: 07.30 - 15.00
Lunchstängt: 11.45 - 12.45

Telefon

0490 - 25 40 90 

Besöksadress

Östersjövägen 8

Postadress

593 32 Västervik

Kontakta Västerviks kommun