Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Kalender för Campus Västervik

23 april 2019 - 09 november 2019

Behovsinventering 2019 - En workshop för företag och verksamheter

07 maj 2019, 09:00 - 16:00

Ta chansen att delta i en unik satsning!

Campus Hultsfred, Campus Vimmerby och Campus Västervik arbetar gemensamt för att stärka kompetensen och öka möjligheterna till högre utbildning i norra Kalmar län, och därmed bidra till möjligheterna att kunna rekrytera medarbetare med efterfrågad kompetens framledes. I samverkan med offentliga och privata arbetsgivare arbetar vi nu bland annat med att identifiera aktuella och framtida kunskaps- och kompetensbehov.

Tillsammans skapar vi utbildningar och forskning som matchar arbetsmarknadens behov på kort och lång sikt.

Bakgrund

Västervik, Vimmerby och Hultsfreds kommuner har genom lokala campus samarbetat i olika former och omfattning i mer än 20 år i arbetet med kompetensförsörjning i kommunerna. 2014 genomfördes en förstudie som följdes av projekt ”Universitets- och högskoleutveckling i Norra Kalmar län”. Under perioden fram till 2021 är målet att etablera en samverkansmodell mellan kommunerna i syfte att ge kommunerna ett utökat, långsiktigt och fördjupat samarbete med universitet, högskolor och regionens arbetsmarknad. Från förstudien finns en samlad bild över regionens kommande kompetensbehov, vilket utgör grunden för arbetet med utbildningar och forskningsprojekt relevanta för regionens arbetsmarknad och utveckling

Varför arrangera en workshop?

Syftet med dessa workshop är att producera ett underlag för det fortsatta arbetet med att tillgängliggöra högre utbildning och forskning i norra Kalmar län. Inför workshoptillfället ska sex stycken frågor kopplat till verksamheten svaras på. Frågorna ligger till grund för utformningen av workshoptillfället samt ger en möjlighet att se över er verksamhets nuvarande och kommande kompetens- och kunskapsbehov.

Klicka för anmälan och för att läsa mer

Plats: Campus Västervik, Östersjövägen 8

FoU-dagen 2019

23 maj 2019, 09:30 - 12:00

Campus Västerviks forsknings- och utvecklingsmiljö har nu drivit forsknings- och utvecklingsprojekt baserat på lokala behov i två år! Vi tror att vi har gjort nytta och avtryck. Och vi vet att vi tillsammans med verksamheter i Västervik har tagit fram ny kunskap som leder till en mer socialt hållbar kommun.

Vi bjuder för tredje gången in till en dag i forskningen och utvecklingens tecken – FoU-dagen 2019. Att delta på FoU-dagen är gratis och vi bjuder alla medverkande på fika!

Årets tema

Lokalproducerad forskning i en landsbygdskommun – en demokratifråga
I år får ni ta del av den forskning som har producerats i och för Västervik!

Anmäl dig

Anmäl dig till FoU-dagen om du:

  • har finansierat något av våra forskningsprojekt
  • har deltagit i ett att våra forskningsprojekt
  • är politiker eller beslutsfattare
  • eller om du är intresserad av vår verksamhet

Klicka för att komma till anmälningsformuläret

Plats: Campus Västervik
Sidan senast granskad den 18 september 2018
Innehållsansvarig: Beatrice Ström