Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Campus diskuterar tillgång till högre utbildning i Almedalen

2019-06-19

När Almedalsveckan drar i gång den 1 juli är Campus Västervik på plats. Campus är medarrangör av ett seminarium om samverkansmodeller för livslångt lärande i hela landet. Dessutom deltar campuschef Jerry Engström under ett seminarium den 4 juli för att diskutera kompetensförsörjningens utmaningar.

Samverkan för livslångt lärande

Måndag den 1 juli deltar bland andra Jerry Engström i seminariet Vilka samverkansmodeller fungerar för livslångt lärande genom högre utbildning i hela landet? Företagsekonomiska Institutet, Fei, är huvudarrangör och bjuder in deltagare och åhörare till sin trädgård på Tunnbindaregatan 7 i Visby, klockan 14:00 – 14:45.

– Campus Västervik är med för att berätta om hur framgångsrikt vi samverkar med olika aktörer för att tillgängliggöra högre utbildning. Genom projektet Nya Vägar vill vi visa vilka smarta lösningar som finns. Vi hoppas också kunna inspirera andra att samverka, så många fler i landet får möjlighet att studera på högre nivå, säger Jerry Engström, chef på Campus Västervik.

Seminariet inleds med en presentation av det Vinnova-finansierade projektet Nya Vägar, som ska lyfta fram goda samverkansmodeller på området. Därefter diskuterar en panel frågor som: Hur kan en nationell satsning för bättre tillgång till högre utbildning i hela landet se ut? Finns redan en modell som skapar mer gynnsamma förutsättningar för samverkan mellan lärosäten och kommuner?

Läs mer om seminariet

Smart kompetensförsörjning

Torsdag den 4 juli deltar Jerry Engström i seminariet Smart kompetensförsörjning, som arrangeras av Region Jönköpings län. Seminariets deltagare kommer bland annat att diskutera frågan: Hur kan näringsliv och offentlig sektor möta globaliseringens, digitaliseringens och automatiseringens utmaningar och se dem som möjligheter? Platsen är Strandvägen, H552 och tiden är 07:30–08:45.

Läs mer om seminariet