Snart inviger vi den nya generationsparken

2017-09-22

Snart är det dags. Den 14 oktober inviger vi den nya generationsparken i Västerviks stadspark.

Här finns något för alla åldrar. Småbarnslek, lek för större barn, plats för möten och picknick samt ett utegym. Nio olika redskap erbjuder allsidig träning. Här finns både fasta och rörliga redskap som passar såväl ung som gammal.

Alla ska känna sig välkomna. Små och stora kullar med mjukt konstgräs inbjuder till spännande lek i höjdled. Här finns rutschbanor i flera storlekar. Olika saker att sitta på; bänkar, bord och stolar, tillgänglighetsanpassade möbler, gräsytor för picknick. Grillplats med ett grillhus där man kan söka skydd om det regnar.

Generationsparken ska kännas säker och trygg året runt. Belysning utöver det vanliga skapar stämning även under den mörka tiden på året och dygnet. Lekplatsen är lättöverskådlig och tryggt inhägnad.

Allt är formgivet för att hänga ihop i en helhet. Även om det finns variation i markmaterial, färger, växter och redskap så finns samtidigt en enhetlighet som inger ett lugn.

Med sitt läge mitt i stadskärnan, kommer lekplatsen att gynna både handel, turism och invånarnas fritid. För barnfamiljer blir det ytterligare en anled­ning att besöka stadskärnan.