Biblioteket i Västervik får ny barnavdelning

2017-08-04

Biblioteket i Västervik får en ny barnavdelning, där visarkivet hittills varit. Biblioteket håller stängt onsdagen den 16 augusti till och med fredagen den 18 augusti, medan arbetet pågår. Lördagen den 19 augusti invigs den nya barnavdelningen.

Tanken är att lokalen ska bli mer attraktiv och spännande. Att fler barn och familjer ska komma till biblioteket. Barnavdelningen ska vara en mysig plats att vistas på.

Kommunens biblioteksplan 2017-2021 antogs i våras och innebär stora förändringar på sikt.

– Detta är ett första steg, säger Katrin Ryrfeldt, bibliotekschef i Västerviks kommun. Vi har inga nya pengar i år, men det är angeläget att komma igång. Längre fram kan det bli fråga om en ombyggnad, men vi vill inte vänta. Så vi börjar med en omflyttning.

För mer information kontakta

Katrin Ryrfeldt