Videokonferens

Kontaktuppgifter Resfria möten

Allmänna frågor om Campus Västervik

(Om du vill vara anonym kan du välja att inte fylla i din e-post. Observera att du då inte kan få något e-postsvar från oss.)

Här på Campus Västervik finns teknik för att koppla ihop personer, organisationer och företag runtomkring i världen för olika möten, föreläsningar och seminarier på distans. Dessa distansmöten kan ske antingen via ljud och bild samtidigt eller enbart via ljud.

Resfria möten

Fysiska möten skall vi fortsätta att ha. Alla våra möten kan vi inte byta ut mot möten på distans. Men genom att bara byta ut några fysiska möten, till exempel kortare avstämningsmöten, mot möten på distans gör att man sparar inte bara mycket tid utan också pengar och miljö.

Vi på Campus Västervik är duktiga på distansmöten och organiserar ungefär femtonhundra sådana möten per år med allt från två till trettio deltagande orter.

Därför har Campus Västervik fått i uppdrag av koncernledningsgruppen i Västerviks kommun att hjälpa medarbetarna i Västerviks kommun att planera och genomföra möten på distans.

Projektet kallas Resfria möten. 

Vill du veta mer om Resfria möten eller få hjälp att arrangera ett Resfritt möte? Tveka inte utan fyll i formuläret till höger så kontaktar vi dig!

Här nedan följer en kort beskrivning om några olika verktyg som man kan använda för att träffas på distans.

Videokonferens

Videokonferens är en teknik för ha möten, undervisa, ha seminarier eller föreläsa på distans med väldigt hög kvalitet på bild och ljud. Närvarokänslan i ett videokonferensmöte är fantastiskt bra. Det vi erbjuder är speciella rum utrustade med system speciellt utvecklade för möten på distans.
Men vi erbjuder numer också möjligheten att vara med i en ”riktig” videokonferens via sin dator, surfplatta eller smartphone. Det gör att du kan delta i ett distansmöte utan att behöva uppsöka en lokal som har ett videokonferenssystem.

Vi kan också spela in ert möte och sedan presentera det i efterhand via webben, på USB-minne, DVD-skiva eller skicka det som en mp4- eller wmv-fil. Samtidigt som vi spelar in mötet kan vi, om ni så önskar, göra det möjligt att se och höra mötet live via webben.

Adobe Connect

Mötesverktyget kan användas på många olika sätt. Allt du behöver är en internetuppkopplad dator, en surfplatta eller en smartphone med Adobe Connect-appen installerad för att kunna delta i ett möte i Adobe Connect. Om du vill sända din röst använder du ett headset. För att sända din videobild behöver du en webbkamera. Du kan dela dokument, spela in mötet samt dela upp deltagarna i smågrupper och samarbeta, ha gemensamma anteckningar och ritytor.

Telefonkonferens

Telefonkonferens är en form av möte via telefon. Deltagarna kan antingen sitta var för sig med sin egen telefon eller i mindre grupper vid en högtalartelefon. Campus Västervik har möjlighet att koppla ihop upp till 30 samtidiga deltagare i en telefonkonferens.

Skype

Skype är ungefär detsamma som Adobe Connect. En teknik som gör det möjligt att ha ett distansmöte via ljud och bild på sin dator, surfplatta eller smartphone. Dock finns inte lika mycket finesser, så som inspelning, gruppindelning med mera, i Skype som det finns i Adobe Connect.

Tveka inte utan hör av dig om hur vi kan hjälpa er att spara tid, pengar och miljö!

Sidan senast granskad den 20 april 2017
Innehållsansvarig: Beatrice Ström

Resfria möten

Resfria möten

Resfria möten - frågor och bokning

Kontaktuppgifter Resfria möten

Allmänna frågor om Campus Västervik

(Om du vill vara anonym kan du välja att inte fylla i din e-post. Observera att du då inte kan få något e-postsvar från oss.)